Gündem Hepimizin karnesi!

Hepimizin karnesi!

19.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da bir okulda karne dağıtım törenine katılan Bakan Ziya Selçuk, “Karne hepimizin karnesi. Çocuklarımızın başarısı sevinci, mutluluğu bizim için asıl karne” dedi

Hepimizin karnesi

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci için dün tatil zili çaldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün Gölbaşı İlkokulu’nda 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Karne Dağıtım Töreni’ne katıldı. İlk olarak 1. sınıfların karne dağıtım törenine katılan Selçuk, karnesi hakkında ne düşündüğünü sorduğu bir öğrenciden “Çok seviniyorum. Karnemi anneme, babama ve ağabeyime göstereceğim” yanıtını aldı. Selçuk, daha sonra 4. sınıf öğrencilerinin de yarıyıl öncesi son dersine konuk olarak öğrencilere karne dağıttı.

Haberin Devamı

Törende öğrencilere konuşan Selçuk, “Karne hepimizin karnesi. Çocuklarımızın başarısı sevinci, mutluluğu bizim için asıl karne. O yüzden de hepinize mutluluklar, başarılar diliyorum. Ülkemiz için çok güzel şeyler yapacağız” dedi.

Hepimizin karnesi
Öğrencilere tavsiyeler

Tatilde tamamen boş durmanın doğru olmadığının altını çizen Selçuk, “Yeni şeyler yapmanız lazım. Büyüklerinizi, babaannelerinizi, anneannelerinizi ziyaret edin, hastalar varsa onlara hediyeler götürün, arkadaşlarınızla daha çok eğlenmeye çalışın, kitap okumayı ihmal etmeyin. İlla ödev yapmanız şart değil, ödevlerinizi yeterince yapıyorsunuz, artık başka ödevleriniz var. O ödevler neler? Arkadaşlarınıza daha çok yardım etmek, hayvanları daha çok korumak gibi şeylere daha çok ilgi gösterirseniz memnun olurum” diye konuştu. Öğrencilere, güzel, mutlu bir tatil dönemi dileyen Selçuk, “sonra koşa koşa okula gelin” diye seslendi.

Haberin Devamı

LGS’de yeni kriterler

Karne dağıtım töreninin ardından CNN Türk’te canlı yayın konuğu olan Bakan Ziya Selçuk, LGS’de “kontenjan darlığı” gibi geçen yıl yaşanan sıkıntıların aşılacağını söyledi. Selçuk, “Yerleştirmede karşılaşılan sorunları çözebilmek için elimizde çok güçlü argümanlar var. Önümüzdeki yıl yerleştirmeye esas olacak kuralları, kaideleri biz belirleyeceğimiz için bu sorunların çok büyük ölçüde azalacağına eminim. Çünkü simülasyonlar yapıyoruz” dedi.

Yeni kılavuz yayınlandığında sorunların büyük ölçüde ortadan kalkacağının görüleceğinin altını çizen Selçuk, “Öğrenci tercihlerinin her bir tercih dönemindeki dağılım analizlerini yaptık. Velilerin beklentilerine baktık. Yeni binalar yapılıyor çok sayıda, onlar rahatlatacak ve dağılıma esas olan koşullar değişecek. Çocukların evlerine yakın olan okullara gidebilmesi ile ilgili kolaylıklar getiriliyor” diye konuştu. Her mahallede her okul türünün olmadığı, tercihlerin bu nedenle daraldığına ilişkin soru üzerine Selçuk, “Mecburi olan durumlar var, mesela o bölgede eğer okulumuz yoksa biz mecburen o çocuğa yine en yakın okulu saptamaya çalışıyoruz. Ama bir de uygulamadan kaynaklanan sorunlar var. Uygulamadan kaynaklanan sorunları bertaraf edip, okullara yerleştirmede belli okulların ismini ya da içeriğini değiştirerek bu okulların daha dengeli dağıtımıyla ilgili önlemler almak ve bu arada çocukların daha ilk tercihinde çok büyük bir ölçüde yerleşmeleri için yerleşmeye esas kriter tablosunu tümüyle değiştirmek gibi önlemler var” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Hepimizin karnesi

Türkiye’nin desteğiyle eğitimin başladığı İdlip’te dün öğrenciler karne sevinci yaşadı.

Velilere verildi

*Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 2 haftadır etkisini gösteren yoğun kar yağışı eğitimi de olumsuz etkiledi. İlçede, yaklaşık 10 gündür eğitim yapılamazken, evlerinden çıkamayan öğrencilerin yerine karne almaya anne ve babaları gitti.

Hepimizin karnesi

Yazarlar