Gündem ‘Hezarfen’e selam olsun’

‘Hezarfen’e selam olsun’

10.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ekstrem sporcusu Cengiz Koçak, Hezarfen Ahmet Çelebi’den sonra Galata Kulesi’nden atlayan ikinci kişi oldu. 36 metreden kendini boşluğa bırakan sporcu başarılı bir şekilde yere indi

‘Hezarfen’e  selam olsun’

European Outdoor Film Tour (EOFT) Turkey tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında ekstrem sporcu Cengiz Koçak, Galata Kulesi’den serbest atlayış gerçekleştirdi. Koçak, dün sabah saatlerinde hazırlıklarını tamamlayarak Galata Kulesi’nin 36 metrelik terasına çıktı. Gerekli düzenlemelerin ardından atlayışını gerçekleştiren Cengiz, büyük sevinç yaşadı. Atlayıştan sonra açıklama yapan Cengiz, “26 senedir atlıyorum. Uçaktan 6 bin metreden atladım. Böyle binalardan, uçurumlardan, köprülerden de 650 atlayışım oldu. Ama burası bambaşka bir şey. 385 yıl sonra Hezarfen’in bıraktığı bir miras vardı. Havacı olduğum için bu miras beni bekliyordu. O mirası aldım, çok mutluyum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Hezarfen’e  selam olsun’

‘Dünya görecek’Türkiye’nin çeşitli yerlerinde atlayışlar yaparak etkinliği devam ettireceğini ifade eden Koçak, “Hezarfen’e selam olsun. Hezarfen gibi Üsküdar’a geçmeyi deneyeceğiz. Benim evim yok, arabada yaşıyorum. Gezdiğim, gördüğüm, atlayamadığım, izin almam gereken yerler vardı. Oraları çoğu insan bilmiyor. Öğrendiklerinde oraları çok sevecekler, dünya çok sevecek. Amacımız atlamak, oraları hem kendi insanımıza hem dünyaya göstermek” dedi.