Gündem HGS Bakiye Sorgulama, Bakiye Yükleme ve HGS Geçiş İhlali Durumu Öğrenme

HGS Bakiye Sorgulama, Bakiye Yükleme ve HGS Geçiş İhlali Durumu Öğrenme

22.05.2015 - 14:06 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama ve yükleme işlemleri artık online bir şekilde yapılabilmektedir. HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulamaları hakkında detaylı bilgiyi haberimizden alabilirsiniz.

HGS Bakiye Sorgulama, Bakiye Yükleme ve HGS Geçiş İhlali Durumu Öğrenme

HGS yani "Hızlı Geçiş Sistemi"uygulaması; aracınız ileboğaz köprüleri ve otoyollar üzerinden, kesintisiz ve akıcı bir şekilde geçiş yapmanıza yarayan bir trafik geçiş hizmetidir. HGS uygulamasından faydalanarak, boğaz köprüleri ve otoyollar üzerinden geçiş yapmayı tercih ettiğiniz takdirde, bu geçiş işlemlerinden dolayı sizden kesilen geçiş ücretinin üzerinden %20 indirimli olarak ulaşım işleminizi daha ucuza getirebilirsiniz. Yani bu durumda sayısal bir örnek verecek olursak; diyelim ki geçiş fiyatı 10 TL, bu geçiş ücretinin %20 indirimli fiyatı ile ise 8 TL gibi bir rakam ödeyerek geçiş yapmış olursunuz.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Otoyollar ve boğaz köprüleri üzerinden, HGS uygulaması ile geçiş yapabilmek için tabi ki bir takım işlemleri yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu durumda, HGS uygulamasından yararlanabilmek için, ilk önce bir HGS kart almanız iyi olacaktır. HGS kartı alım işlemleri ise oldukça kolaydır. Bu durumda, HGS kartınızı, her hangi bir PTT şubesine giderek kolaylıkla alabilirsiniz. Bunun yanı sıra, HGS kartınızın dolum işlemlerini de yine PTT şubeleri aracılığı ile yapabilirsiniz. Ya da anlaşmalı bazı bankalara giderek de HGS kartınıza ücret yükleyebilirsiniz. Eğer HGS kartınızı bu şekillerde yükleyemezseniz, boğaz köprüleri ve otoyollar üzerinden geçerken, HGS kartınıza dolum işlemlerinizi yapamazsınız. Çünkü boğaz köprüleri ve otoyollar üzerine her hangi bir HGS dolum merkezi kurulmamıştır.

Haberin Devamı

HGS Bakiye Sorgulama

Kısaca değinmek gerekirse, HGS bakiye sorgulama; boğaz köprüleri ve otoyollar üzerinden her geçiş işleminizin ardından, kalan geçiş hakkı miktarınızı öğrenmeye olanak sağlayan işlemler bütünüdür. HGS bakiye sorgulama işlemlerinizi; hem, her hangi bir PTT şubesine giderek, hem de internet üzerinden, PTT’nin resmi web adresine giriş yaparak gerçekleştirmeniz mümkündür. HGS bakiye sorgulaması için düzenlenmiş olunan bu yöntemlerden her ikisi de hızlı şekilde sonuç almanıza olanak sağlar. Fakat internet üzerinden yapılan HGS bakiye sorgulaması çok daha rahat ve hızlı sonuç almanızı sağlar. Bundan dolayı bizde, bu haberimizde, HGS bakiye sorgulamasının nasıl yapılacağını aşama aşama anlattık. Bundan dolayı, HGS bakiye sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için, aşağıda anlatacağımız şekilde işlem yapmanız gerekecektir. Bu işlemler şu şekildedir;

Burada ilk önce, PTT müşteri hizmetleri uygulamasına üye olmanız gerekmektedir.

Yani bu durumda ilk olarak , adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, açılacak olan yeni sayfanın sağ üst tarafında yer alan ve, Müşteri Hizmetleri Girişbaşlığı ile hazırlanmış olan bölümü göreceksiniz.

Haberin Devamı

Daha sonraki aşamada ise, yeni bir sayfa açılmış olacaktır. Bu açılan yeni sayfada yer alan ve Üye Olun Şifremi Unuttum ve Aktivasyon İletisini Kaybettimbaşlıkları ile hazırlanmış olan bölümler içinden, Üye Olun yazan bölüme geliniz.

Devamındaki aşamada, T.C kimlik numaranızı ya da Vergi numaranızı ve kendinizin belirlemiş olduğu şifrenizi, burada yer alan ilgili kısımlara yazınız.

Ardından, bu şekilde, sisteme giriş için şifrenizi almanızın ardından, onay işlemleri için tekrar bu şifrenizi yazınız.

Son olarak, sayfada yer alan güvenlik kodunu da ilgili alanlara yazınız ve ardından, sayfada yer alan ve Üye Olyazan alanı işaretleyiniz.

Bu şekilde HGS bakiye sorgulama için, PTT’nin müşteri hizmetleri sayfasına üye olduktan sonra, aşağıda olduğu gibi HGS bakiye sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Yani bu durumda yapmanız gerekenler şöyledir;

HGS bakiye sorgulaması yapmak için öncelikle, adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında burada, Müşteri Hizmetleri Giriş yazan bir sayfa açılacaktır. Bu alanı tıklayınız.

Haberin Devamı

Daha sonraki aşamada bu sayfada yer alan ve e-posta şifre ve güvenlik kodu yazan bölümleri doldurunuz.

Son işlem olarak da, Giriş Yapseçeneğine tıklayınız.

HGS Geçiş İhlali Sorgulama

HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemlerinizi de, tıpkı HGS bakiye sorgulama işlemlerinde olduğu gibi, PTT şubelerinden ya da PTT müşteri hizmetleri web adresi üzerinden yapabilmeniz mümkündür. Buna göre;

İlk önce, adresine giriş yapınız.

Burada sisteme üye olmak zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu durumda, direkt olarak, açılmış olan sayfanın üst tarafında yer alan ve geçiş ihlali sorgula yazan bölüme geliniz.

Daha sonrasındaki aşamada açılan sayfada, araç plaka numarasını giriniz şeklinde yazılı olan bölümü doldurunuz.

Son olarak ise, yine bu sayfada yer alan güvenlik kodunu yazınız ve ardından sorgula yazan alanı tıklayınız.