Gündem HGS Bakiye Yükleme ve HGS Geçiş İhlali sorgulama nasıl yapılır?

HGS Bakiye Yükleme ve HGS Geçiş İhlali sorgulama nasıl yapılır?

15.10.2015 - 21:59 | Son Güncellenme:

HGS geçiş ihlali sorgulama işleminizi yaparak herhangi bir cezanızın olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda HGS online hizmetler üzerinden de bakiye sorgulama ve yüklemenizi yapabilirsiniz. Nasıl yapacağınızın bilgisi haberimizde.

HGS Bakiye Yükleme ve HGS Geçiş İhlali sorgulama nasıl yapılır

Gün içerisinde bazen toplu taşıma araçlarıyla bazen kendi araçlarımızla trafikte bulunuyoruz. Trafik sıkıntısı en çok büyük şehirlerde yaşanıyor. Bu şehirlerin başında tabi ki de İstanbul yer alıyor. Trafikte yaşanan en büyük sıkıntı saatlerce yolda sıkışan trafiğin düzelmesini beklemektir. Birçok kişi gideceği yerlere geç kalmaktadır. Bu sıkıntıya yol açan bir sebepte bazı otoyol ve köprülerin ücretli olması ve burada yaşanan beklemelerdir. Ücretli otoyol ve köprülerde yaşanan sıkıntıların çözümü için sisteme koyulan Hızlı Geçiş Sistemi ile bekleme yapmadan bu yollardan geçilebiliyor. Hızlı Geçiş Sisteminden yararlanabilmek için bir HGS kartınızın olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İŞLEMİ VE DETAYLAR!

HGS kartınızı anlaşmalı bir banka ya da PTT şubesi aracılığıyıla edinebilirsiniz. Kartınız olmadan Hızlı Geçiş Sistemini kullanamazsınız. Kartınızı aldıktan sonra kartınıza bakiye yüklemesi yapıp kartınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Kartınızda bakiye yok iken Hızlı Geçiş Sistemini kullandıysanız bu bir geçiş ihlalidir. Geçiş ihlali yapıp yapmadığınızı ve kartınızda bakiyeninin olup olmadığını internet üzerinden basit bir şekilde öğrenebilirsiniz. Yazının devamında vermiş olduğmuz bilgileri takip ederek sorgulama işlkemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hızlı Geçiş Sistemi Bakiye Sorgulama

Hızlı Geçiş Sistemini kullanmak için HGS kartınızın olması gerekmtedir. HGS kart ise ücretle çalışmaktadır. Yani içine para yüklemeniz gerekecektir. HGS kartınızı aldığınızda içine bakiye yüklemeyi unutmayınız. İçinde para olmadan kullanılan kartlar geçiş ihlali sayılmaktadır. Yükleme yaptıysanız ve içerisinde ne kadar bakiye kaldığını öğrenme istiyorsanız yazının devamında vermiş olduğumuz maddeleri takip ederek sorgulsms işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İlk olarak yapmanız gereken öncelikle http://www.hgsmusteri.ptt.gov.tr/ bağlantı adresine tıklamaktır.

Açılan sayfanın üst kısmında yer alan müşteri hizmetleri giriş alanına tıklayınız.

Burada karşınıza üye olun, şifremi unuttum ve aktivasyon iletisini kaybettim seçenekleri çıkacaktır. Bunlar arasından üye ol seçeneğine tıklayınız.

Üye olmak için sizden TC kimlik numaranız veya vergi numaraız istenecektir. Bu bilgiyi girdikten sonra şifrenizi oluşurunuz. Ardından giriş sekmesinden TC kimlik veya vergi numaranız ve oluşturmuş olduğunuz şifre ile sisteme giriş yapıp bakiyenizin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Geçiş İhlali Sorgulama

Hızlı Geçiş Sistemin kullanırken HGS kartınızda bakiyeniz yokken geçiş yapmış iseniz bu bir geçiş ihlalidir. Geçiş ihlali yapıp yapmadığınızı merak ediyorsanız bunu internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama işlemi için yazının devamında vermiş olduğumuz maddeleri takip edniz.

Haberin Devamı

İlk olarak bu sorgulama işlemi için yapmanız gereken http://www.hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adlı bağlantı adresine tıklayınız.

Açılan sayfanın üst kısmında yer alan geçiş ihlali sorgulama adlı butona tıklayınız.

Bu butona tıkladığınızda herhangi bir şifre ya da üyelik işlemine gerek kalmadan plakanızı yazarak geçiş ihlli yapıp yapmadığınızı öğrenebilirsiniz.