Gündem HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri 2016!

HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri 2016!

21.05.2016 - 11:40 | Son Güncellenme:

HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemlerini sık sık yapmak HGS kullanıcılarını rahatlatır. Çünkü HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri güncel şekilde internet üzerinden yapılmaktadır. HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemini yapmazsak olası cezalardan da haberdar olmayabiliriz.

HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri 2016

HGS Nedir?

Haberin Devamı

Hızlı geçiş sistemi anlamına gelen HGS; köprü ve otoyollarda araçların rahat geçişisini sağlamak için uygulamaya konulmuş olan sistemdir. Eskiden köprü ve otoyol geçişleri için bir çalışan konulmaktaydı ve bu çalışan araç cinsine göre ücret talep etmekteydi. Bu durum hem zaman kaybına sebep olmaktaydı, hem de trafiğin tıkanmasına sebep olmaktaydı. Üstelik uzun yol şoförlerinin üstünde yeteri kadar para omadığında ya da parası kısıtlı olduğunda dahi bu geçişlerden kaçış imkanı yoktu. Teknolojinin ilerlemesi ise birçok yeniliği bizlere sunduğu gibi getirdiği yeniliklerde bir tanesi de bu duruma çare buldu. HGS yani hızlı geçiş sistemi sayesinde araçlar köprü ve otoyollardan zaman kaybetmeden geçme imkanı elde etti.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

HGS kullanabilmek için öncelikle bir HGS etiketine sahip olunması gerekmektedir. HGS etiketi için başvurunuzu PTT şubelerine, bazı banka şubelerine yapabilirsiniz. HGS başvurusu için ehliyet, araç plakası, araç ruhsatı ve kimlik belgeniz gerekmektedir. Bu belgelerle başvurunuzu yapmanızdan sonra size bir HGS etiketi verilecektir. Size verilen bu HGS etiketini aracınızda bulundurmanız gerekmektedir Bu etiket sizin aracınıza duyarlıdır ve köprü otoyol geçişlerinizde ödemeniz gereken ücreti otomatik olarak kesecektir. Bu sayede bekleme yapmanıza gerek kalmadan geçişinizi yapabileceksiniz. Üstelik paranız olduğu dönemde HGS etiketinize bakiye yükleyebilir ve paranız olmadığı dönem dahi hızlı ve sıkıntısız bir şekilde geçiş sağlayabilirsiniz.

HGS Bakiye Sorgulama

HGS geçişlerinin kullanılabilmesi için HGS etiketlerinde bakiye olması gerekmektedir. HGS etiketlerinde bakiye olmadığında da geçiş sağlanabilmektedir. Ancak o zaman ceza uygulamasına gidilmektedir. Bakiyesiz geçişinizden sonra bir sonraki geçişinizde iki katı ücret ödersiniz. Bu da sizi daha büyük bir maddi sıkıntıya sokacaktır. Bu sebepten ötürü HGS etiket bakiye sorgulamanızı sık sık yapmalısınız. HGS etiket bakiye sorgulamanızı yapabileceğiniz birçok sistem bulunmaktadır. HGS etiket bakiye sorgulamanızı yapabileceğiniz sistemler; telefonda mesaj ile HGS etiket bakiye sorgulama, internet üzerinden HGS etiket bakiye sorgulama ve PTT şubeleri aracılığıyla HGS etiket bakiye sorgulamaktır. Bakiye sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirmeniz sayesinde bakiyesiz geçiş yapmamış olursunuz ve bu sayede bakiyesiz geçişler için verilen cezalardan kurtulmuş olursunuz.

Haberin Devamı

HGS Geçiş İhlali Sorgulama

Otoyol ve köprü geçişleri için oluşturulmuş olan tek sistem HGS sistemi değildir. HGS sisteminin yanı sıra bir de OGS sistemi bulunmaktadır. OGS sistemi de yine köprü ve otoyol geçişleri için uygulamaya konulmuş olan bir sistemdir. HGS ve OGS geçişleri yan yana bulunmaktadır. Bu sebepten ötürü de bazen sürücüler HGS etiketine sahipken OGS geçişini, OGS etiketine sahipken HGS geçişini kullanmaktadırlar. OGS etiketine sahip olup HGS geçişini kullanan bir sürücü için ceza HGS tarafından verilmektedir. HGS etiketine sahip olup OGS geçişini kullanan bir sürücü için ceza OGS tarafından verilmektedir. Bu durum geçiş ihlali adı altında toplanmaktadır. Geçiş ihlali sorgulamanızı ise e devlet üzerinden yapabilirsiniz.