Gündem HGS Güncel Bakiye Öğrenme ve Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri

HGS Güncel Bakiye Öğrenme ve Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri

22.10.2015 - 22:28 | Son Güncellenme:

HGS sorgulama işlemleri ve HGS yükleme işlemi internet üzerinden online hizmetler aracılığıyla yapılır. Bu işlemleri yapmak oldukça basit. Nasıl yapacağınıza haberimizden ulaşabilirsiniz.

HGS Güncel Bakiye Öğrenme ve Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri

HGS kart sahibi iseniz ve bu kartınız ile belli otoyol ve köprülerden geçiş yapmak istiyorsanız kartınızda yeteri kadar geçiş hakkının olması gerekmektedir. Eğer kartınızda yeteri kadar geçiş hakkı yani bakiye yoksa bu tarz yollardan geçiş yapamazsınız. Bu durumda yine de geçiş yapmış iseniz bu durumda ise geçiş ihlali ile karşılaşırsınız. Geçiş ihlali yaptıktan sonra ise sizde geçiş ihlali hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. Biz haberimizin ilk bölümünden sizlere HGS geçiş ihlali sorgulama işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İŞLEMİ VE DETAYLAR!

Sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini yerine getirmek istiyorsanız aşağıda yer alan adımları sırası ile izlemeniz yeterli olacaktır. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için ;

? HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemlerinizi yapabilmek için ilk olarak yapmanız gereken PTT müşteri hizmetleri sayfası olan www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

? Burada, her hangi bir üyelik işlemi yapmadan aşağıda bulunan adımları izleyiniz.

? Bundan sonra ise eğer varsa, ceza ya da cezalarınızın tutarını, cezanın kesildiği saatini, konumunu, tarihini ve cezanızın veya cezalarınızın son ödeme tarihlerinin bilgisine ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Tüm bu işlemleri sırası ile yerine getirdikten sonra artık sizde kolay, rahat ve hızlı bir şekilde HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için yukarıda yer alan resmi web sitesine giriş yapmanız yeterli olacaktır. Daha sonra ise hiçbir üyelik işlemi yapmadan online olarak HGS geçiş ihlali sorgulama işleminizi yerine getirebilirsiniz.

HGS Bakiye Sorgulama

HGS geçiş ihlali sorgulamanın yanında HGS bakiye sorgulama işlemini de PPT’ nın sağladığı imkan ile online olarak yerine getirebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemi ile sizde kartınızda ne kadar geçiş hakkı yani bakiye olduğunu öğrenebilir ve bu konu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz. Biz sizlere haberimizin bu bölümünde ise HGS bakiye sorgulama işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıda yer alan adımları sırası ile izleyiniz. Tüm bu işlemleri yerine getirdikten sonra ise artık sizde HGS bakiye sorgulama işlemini yerine getirmiş olursunuz.

HGS’nin bakiye sorgulama işlemini yerine getirmek içi ilk olarak biraz sonra verilecek olan adrese girip sisteme üye olmanız gerekmektedir. Giriş yapmanız gereken site ise www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapınız.

Haberin Devamı

Daha sonra, açılacak olan yeni sayfanın üst sağ bölümünde bulunan ve, ‘Müşteri Hizmetleri Giriş’ yazan alana geliniz.

Ardından, açılan başka bir yeni sayfada; ‘Üye Olun’ yazan bölüme tıklayınız

Daha sonra, T.C kimlik numaranızı ya da Vergi numaranızı ve kendinizin belirlemiş olduğu şifrenizi, burada yer alan ilgili kısımlara doldurunuz.

En son aşama olarak da, bu sayfada bulunan ve ‘Üye Ol’ şeklinde yer alan bölüme tıklamanız gerekmektedir.

Daha sonra ise bu sayfadaki, ‘e-posta’, ‘şifre’ ve ‘güvenlik kodu’ bölümlerini doldurunuz.

En son işlem olarak ise, burada bulunan ‘Giriş Yap’ seçeneğine tıklayınız. Bu işlemi de yaptıktan sonra artık sizde HGS bakiye sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.