Gündem Hint Okyanusu’nun Göz Bebeği: Sri Lanka

Hint Okyanusu’nun Göz Bebeği: Sri Lanka

25.04.2018 - 12:22 | Son Güncellenme:

Sri Lanka; Hint Okyanusu üzerinde, Hindistan’ın güneyinde yer alan bir ada ülkesi. Eski adı Seylan olarak biliniyor. Muson iklimi altındaki bu egzotik ada ülkesi, doğal güzellikleri, tapınakları ve festivalleri ile merak uyandırıyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Sri Lanka’ya vizesiz seyahat edebiliyor...

Hint Okyanusu’nun Göz Bebeği: Sri Lanka

Sri Lanka hakkında merak edilenler

Haberin Devamı

Sri Lanka 9 eyaletten oluşuyor. Başkenti Kolombo, diğer önemli şehirleri ise Gal, Kendi, Cafna, Kurangalar. Kullanılan diller ise; İngilizce ve Portekizce. En yaygın inanç Budizm. 21.2 milyon nüfusa sahip.

Sri Lanka’ya tarihi bir açıdan yaklaşılırsa epey yolculuk yapmak gerekir. 125.000 yıllık bir geçmişi olan Sri Lanka; tarihte Hollanda, İngiltere ve Portekiz işgallerine maruz kalmış, 1800’lü yılların başında ise İngiliz sömürgesi olarak varlığına devam etmiştir. 1948 tarihinde ise bağımsızlıklarını kazanıp kendi iradeleriyle mücadelelerini devam ettirmişlerdir.

Sri Lanka’yı ziyaret etmek için 5 sebep

· Uçsuz bucaksız kumsalların olması

· Tarihi birçok yapının var olması

· Ülke içi ulaşımın çok rahat ve kolay olması

Haberin Devamı

· Eğlence sektörünün gelişmiş olması

· Sörf imkanı olması

· Yağmur ormanlarının varlığı

Sri Lanka’da Gezilecek Yerler

Kolombo’da çok sayıda tarihi Budist tapınağı bulunmaktadır. Altın Üçgen ise; Sigiriya Kalesi, Polonnaruwa, Anuradhapura ve Dam Bulla mağarası uğrak merkezlerini içerir. Sigiriya; UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne kabul edilen büyük bir kayadır. Yüksekliği 200 metre kadardır. Polonnaruwa ise; yine UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne kabul edilmiştir. Gösterişli ev ve yapıların bulunduğu eski başkenttir. Anuradhapura; yine Sri Lanka’nın başkentliğini yapmış bir eski şehirdir. Adem Tepesi; eski anlatılara göre Hz. Adem’in dünyaya geldiğinde ilk bulunduğu yer olarak kayıtlara geçmiştir. Bir başka inanışsa tepenin en üstünde Buda’nın izinin varlığıdır. Sri Lanka’da turistik merkezler denildiğinde ilk akla gelen yerlerden birisi burasıdır. Yala Ulusal Parkı’nda fil turu yapmak da Sri Lanka turunu unutulmaz kılacaktır.

Sri Lanka etkinlikler ve festivalleri

Her ay kutlanan Poya günü; Sri Lanka’nın adetlerinden en bilinenidir. ‘Poya’ ay anlamına gelmektedir. Eski bir Budist geleneği olan Poya gününde; dolunayın çıktığı gün saygı gösterilir ve etkinlikler düzenlenir. Diğer etkinlik ve festivalleri ise; avurudu, duruthu, vesak günü, poson günü, deepavali’dir.