Gündem ‘House Of One’ın peşini bırakmayacağız

‘House Of One’ın peşini bırakmayacağız

05.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kıran, FETÖ’nün üç semavi dini tek çatıda toplayacak “House of One” projesinin iptali için Almanya nezdinde girişim başlatıldığını söyledi

‘House Of One’ın peşini bırakmayacağız

Namık Durukan - Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesindeki Avrupa’da Yükselen Irkçılık Ve İslamofobi İnceleme ve Araştırma Alt Komisyonu’nda sunum yaptı. Kıran yaptığı sunumda, Almanya’da üç semavi dini tek çatı altında toplama amacıyla başlatılan “House of One” projesinin FETÖ tarafından ortaya atıldığını ve kabul edilebilir bir yanı olmadığını söyledi. Projenin iptali için Alman yönetimi nezdinde girişim başlattıklarını aktaran Kıran, “Bakanlık olarak da bu konuda çok net tepki ortaya koyduk. Almanya Meclis Başkanı’nın bunu bilmesine rağmen projenin temel atma törenine katılmasını da kabul edilemez bulduğumuzu açıkladık. Yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesi konusunda ısrarlı girişimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Ayrımcı düzenlemeler’

Kıran, Avrupa’da ırkçılık ve İslam düşmanlığına karşı ülkelerin gerekli tedbirleri almadığını, bazı ülke yönetimlerinin ise bu tür saldırılara zemin oluşturduğunu belirtti. Kıran, “Almanya, 7 Mayıs’ta kadın ve erkek memurların dış görünüşüne dair bir kanun kabul etti. Esasen yasanın çıkış noktası polis memurlarının aşırı sağcı dövme ve semboller kullanmalarını yasaklamaktı. Sembollerin yasaklanması gündeme geldiğinde bu kez genel bir yaklaşım ortaya çıkıyor, Nazi sembolleri başörtüsüyle aynı kategoride değerlendirilebiliyor” dedi.