Gündem İBB’ye ‘Yunusları hemen özgür bırakın’ çağrısı

İBB’ye ‘Yunusları hemen özgür bırakın’ çağrısı

11.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hayvan özgürlüğü aktivisti Burak Özgüner, 2 yıl önce 9 Kasım’da uykusunda ölü bulunmuştu. Genç aktivistin ölüm yıl dönümünde Özgüner’e yakışır bir eylem yapmak isteyen arkadaşları, yunus parklarının kapatılması için harekete geçti.

İBB’ye ‘Yunusları hemen özgür bırakın’ çağrısı

 

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) desteğiyle 2008’de kurulan, deniz memelilerinin bulunduğu İstanbul Dolphinarium önünde toplanan aktivistler, merkezin hayvan hapishanesi olduğunu iddia ederek kapatılması gerektiğini vurguladı. İstanbul’un yanı sıra Antalya, Aydın ve Muğla’da bulunan toplam 9 yunus gösteri merkezinin deniz memelilerinin kâbusu olduğunu belirten eylemciler, kapatılması için yaptıkları başvurulardan sonuç alamadıklarını vurguladılar.

Haberin Devamı

‘Esarete karşı çıkın’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslenen aktivistler şunları söyledi: “Yaşamını tüm canlıların özgürlüğüne adayan Burak’ı anmak için  burada, okyanuslara ait onlarca canlıyı adına eğlence denen işkence biçimiyle ömür boyu esarete mahkum eden İstanbul Dolphinarium’un önünde toplandık. İstanbul Boğazı’nın en güzel sakinleri olan özgür yunusları konu alan ‘İstanbul’un Yunusları’ belgeselinde doğanın ve hayvanların korunması için yaptığınız vurgunun gerçek, özgürlüğe övgünün samimi olmasını istiyoruz. İBB çatısı altında hayvan hapishanesinin devamına izin vermemeli, hayvanların  işkence görmesine seyirci kalmamalısınız” dedi.