Gündem 'İdam etmezseniz hakkımı helal etmem'

'İdam etmezseniz hakkımı helal etmem'

12.12.2016 - 15:37 | Son Güncellenme:

.

İdam etmezseniz hakkımı helal etmem

BEŞİKTAŞ'taki bombalı terör saldırısında şehit düşen polis memuru 21 yaşındaki Mehmet Zengin Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camisinden gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. 3 ay önce göreve başlayan şehit polis memuru Mehmet Zengin için Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camisinde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törende şehidin annesi Birsen Zengin, babası Kadir Zengin ile kardeşi Tuna Zengin ayakta durmakta güçlük çekerken teyzesi Songül Soğukpınar'da yeğeninin cenazesi giderken tabutuna sarılmak isterken baygınlık geçirdi.

Haberin Devamı

Törene Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanları, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis eski başkanı Cemil Çiçek, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile şehidin görev arkadaşları, yakınları ve yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı.

YALVARIRIM KANINI YERDE BIRAKMAYIN

Şehidin teyzesi Songül Pınar, taziyede bulunan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'a sarılarak, "Ne olur komutanım yiğidimin, yiğitlerimizin, canlarımızın kanını yerde bırakmayın" diye gözyaşı döktü.

Şehit Mehmet Zengin'in Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde memur olarak görev yapan annesi Birsen Zengin, "Polisimizin askerimizin ne suçu var. Yavrum memleketine aşıktı, vatanını çok severdi. Yavrum, kuzum, ciğerparem" diye gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

İDAM ETMEZSENİZ BURADA BULANAN SİYASİLERE HAKKIMI HELAL ETMEM

Cenaze töreninin ardından şehit polisin kuzeni, söyleyeceklerinin yanlış anlaşılmamasını, siyaset yapmak gibi bir amacının olmadığını hatırlatarak önce teröre tepki gösterdi ve törendeki devlet protokolü ve siyasilere yönelik, "Gerekiyorsa idamı geri getirin. Terör belasını cezasız bırakmayın. İdam gelmezse, onların kanı yerde kalırsa davacı olacağım. Buradaki devlet yöneticileri ve siyasilere hakkımı halel etmem" diye konuştu.

Yazarlar