Gündem İhbarla 609 terörist etkisiz hale getirildi

İhbarla 609 terörist etkisiz hale getirildi

16.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında Yönetmelik’ 31 Ağustos 2015’te Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İhbarla 609 terörist etkisiz hale getirildi

Para ödülü sistemiyle İçişleri Bakanlığı, aranan teröristleri internetten ‘kırmızı’, ‘mavi’, ‘yeşil’, ‘turuncu’ ve ‘gri’ olmak üzere 5 ayrı liste halinde ilan etti. Bakanlık, teröristlerin yakalanmalarına katkı sağlayanlara 300 bin liradan 4 milyon liraya kadar para ödülü verileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

10 milyon lira ödül

Sistem karşılık buldu ve ilgili birimlere ihbar yağdı. Halkın ihbarlarının terörle mücadelede büyük katkı sağladığını kaydeden Emniyet Genel Müdürlüğü, aranan 69 teröristin öldürüldüğünü, 14 teröristin ise sağ yakalandığını açıkladı. Ayrıca yine ihbarlar sonucunda arananlar listesinde bulunmayan 493 terör örgütü mensubu öldürüldü, 33 terörist ise sağ olarak ele geçirildi. Listelerde PKK, FETÖ, DAEŞ, DHKP-C, MLKP, El Kaide, Hizbullah, MKP, TKP, TİKB, THKP-C Acilciler ve Vasat terör örgütü olmak üzere toplam 14 ayrı terör örgütünden 727 terörist para ödülü ile aranıyor. Açıklamada, ayrıca ihbarları ile terör suçları faillerinin yakalanmasına katkı sağlayanlara da toplamda 10 milyon 70 bin lira para ödülü verildiği kaydedildi.