Gündem İki kilometreden hedefi vuran komandolar korsanlara karşı!

İki kilometreden hedefi vuran komandolar korsanlara karşı!

01.02.2010 - 18:27 | Son Güncellenme:

TCG Gemlik Fırkateyni, uluslararası deniz gücüne katılmak üzere yola çıktı

İki kilometreden hedefi vuran komandolar korsanlara karşı

Haberin Devamı

TCG Gemlik Fırkateyni, Aden Körfezi’nde görev yapan uluslararası deniz gücüne katılmak üzere Marmaris Aksaz’daki deniz üssünden yola çıktı.

TCG Gemlik, gemide görev yapan gemi komutanı Deniz Kurmay Yarbay Berker Emre Tok ile personelin koşar adım gemiye binmesi ve gemiye Türk bayrağının çekilmesinin ardından limandan ayrıldı. TCG Gemlik’e liman çıkışına kadar TCG Gaziantep Fırkateyni, SAS komandoları ve 1 helikopter eşlik ederek, selamladı.

Denizcilerin aileleri ve Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu da gemiyi el sallayarak uğurladı. Törene katılan izciler de "Sizlerle gurur duyuyoruz" yazılı pankart açtı.

Törene katılan asker çocuklarının "Babam Gemlik’te", "En Büyük Gemlik", "Gururluyuz" yazılı tişörtler giydiği görüldü. Gemi komutanı olan eşini 7 yaşındaki kızı İdil ile birlikte uğurlayan İlkşen Tok, eşini bu göreve yollamaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Ben ve kızım>-GEMLİK FIRKATEYNİ- AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, gemide, Arapça, Almanca, Fransızca ve Rusça bilen personel görev alıyor. Deneyimli personeliyle 90 gün karaya ayak basmadan görev yapabiliyor. Gemide aralarında bir basınç odası ve biri dalış konusunda uzman olmak üzere 2 doktor, 2 sıhhiye astsubay ve 1 uzman teknisyen görev yapıyor.

Gemi, Aden Körfezi’ne 7 gün içinde ulaşacak ve 8 Şubat tarihinde Cibuti’de düzenlenen törenle görevi TCG Gökova Fırkateyni’nden devralacak.

Gemide, SAT ve SAS komandoları da göreve yapacak. Komandoların, keskin nişancı tüfeğiyle bir hedefi 1830 metreden net olarak vurabildikleri de bildirildi.

Töreni, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan ile çok sayıda askeri personel ve gemide görev yapanların yakınları izledi.

Yazarlar