Gündem İmar barışında ilk tapu Denizli’den

İmar barışında ilk tapu Denizli’den

19.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

İmar barışında ilk tapu Denizli’den

Denizli’de Pamukkale ilçesinde yaşayan Mevlüt Öztürk, imar barışından yararlanarak Türkiye’de yasa kapsamında tapuyu alan ilk kişi oldu. 3 katlı apartmanda üç ayrı dairesi kaçak olan Öztürk, bir ay önce yaptığı başvuruda metrekare ve emlak rayiç bedeli olarak devlete 22 bin 800 lira ödedi.

Haberin Devamı

İlçeye bağlı Dokuzkavaklar mahallesinde yaşayan havlu ve bornoz üreticisi Mevlüt Öztürk (48), 1998 yılında yaptığı 3 katlı binası için aldığı inşaat ruhsatına karşın iskan ruhsatı verilmeyince yaptığı 3 daireli bina kaçak duruma düştü.

‘Büyük nimet’

İmar barışı yasasının çıkmasını fırsat bilen Özkan, başvuruda bulunarak Yapı Kayıt Belgesini aldı. Ardından mühendislik ve mimarlık hizmeti alarak binanın tekrar projesi çizildi, zemin tespiti yapıldı. Mülk sahibi, kadastro görevlilerinin binayı kontrol etmesi ve Tapu Müdürlüğü’nün incelemeleri sonrasında tapusunu aldı.

20 yıldır beklediği tapuya 1 ayda kavuşan Öztürk, “Binam kaçak duruma düştüğü için elektrik ve su bağlatamadım. İmar barışı çok iyi. Kaçak evi olup, su ve elektrik bağlatamayanlar için büyük bir nimet. Şimdi 3 ayrı dairem için 3 tane tapum var. Çok rahatım” dedi.

Haberin Devamı

22 bin 800 lira bedel

Kaçak binanın projesini çizen inşaat mühendisi Hediye Kurtcepe Yakar ise, Öztürk’ün Türkiye’de imar barışı kapsamında ilk tapuyu alan kişi olduğunu söyledi. Öztürk, kaçak binası için devlete metrekare ve emlak rayiç bedeli için toplam 22 bin 800 lira para ödedi. -RAMAZAN ÇETİN Denizli DHA