Gündem İngiltere öğrencilere Aleviliği öğretiyor

İngiltere öğrencilere Aleviliği öğretiyor

26.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alevilik İngiltere’de devlet okullarında 2011-2012 eğitim yılından itibaren Din Bilgisi dersleri kapsamına alındı

İngiltere öğrencilere Aleviliği öğretiyor

İngiltere’de devlet okullarında Alevilik eğitiminin, 2011-2012 eğitim yılından itibaren Din Bilgisi dersleri kapsamına alındığı, dersin müfredatının da İngiltere Cemevi tarafından hazırlandığı bildirildi. Ders kapsamında. Cem ve 12 Hizmet gibi birçok konu detaylarıyla anlatıldı. Alevi Bektaşi Federasyonu eski Başkanı Turan Eser de davet üzerine İngiltere’ye giderek ders verdi. İngiltere’de dersin içeriğini İngiltere Cemevi Başkanı İsrafil Erbil ve Nadide Koroğlu hazırladı. Haftada 2 saat verilen derslerde öğrenciler Alevi inancındaki Cem, 12 Hizmet ve lokma gibi kavramları öğreniyor.
Eski Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Turan Eser, okulun Müdür Yardımcısı Julia Clarke’ın davetlisi olarak 37 ayrı ülkeden ve 10 ayrı inanç grubundan öğrencilere “Alevilik” dersleri veren “Prince of Wales” isimli ilkokula yaptığı ziyareti Milliyet’e anlattı.
“Alevilik nedir” sorusuna Kenyalı öğrenci “Lokmamızı paylaşmak”, Somalili öğrenci “Cem ve Dede”, Yunan öğrenci “Kalbi insanları sevmek için kullanmak”, İngiliz öğrenci, “Elimize dilimize sahip olmak”, Pakistanlı öğrenci “Elimizi itelemek dövmek için değil elleri tutmak için kullanmak”, Sünni Türk öğrenci, “Allahtan değil insanı incitmekten korkmaktır”, Alevi öğrenci ise, “Kabem insandır” yanıtlarını vermiş.

Yazarlar