Gündem İnsan tacirlerinin 87’lik kuryesi

İnsan tacirlerinin 87’lik kuryesi

05.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Ayı Mahmut’ lakaplı Mahmut Y.’nin hapisten yönettiği insan kaçakçılığı çetesi çökertildi. Çetenin 87 yaşındaki kuryesinin her gün spor yaptığı ortaya çıktı!

İnsan tacirlerinin 87’lik kuryesi

İstanbul polisi, uluslararası insan kaçakçılığı çetesini çökertti. Kaçakçılık şebekesinin yöneticisi A.D. ile 87 yaşındaki kuryenin de aralarında olduğu 61 şüpheliyi gözaltına alan polis, çeteyi elebaşı Mahmut Y.’nin cezaevinden talimatla yönettiğini belirledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 ay önce aralarında terör örgütü FETÖ mensuplarının bulunduğu bir çok terörist ve kaçağı yurt dışına kaçıran bir çeteyi belirledi. FETÖ ve PKK üyelerinin de aralarında olduğu bazı isimleri Avrupa’ya kaçırmaya çalışan takipteki şüphelilerin bir kısmına ara operasyonlar düzenlendi. Baskınlarda, yurt dışına çıkarılmaya çalışan 4’ü FETÖ üyesi, 1’i PKK’lı 137 kişi yakalandı. Daha önce yurt dışına çıkarılan bir DHKP-C üyesi ise geri getirildi.

Haberin Devamı

Organize yapıyı takibi sürdüren polis ilginç bir bilgiye ulaştı. Göçmen kaçakçılığı baronu A.D.’nin alt birim yöneticilerinden ‘Ayı Mahmut’ lakaplı Mahmut Y.’nin organizasyon dahilinde hareket eden kişilere cezaevinden telefonla talimat verdiği ortaya çıktı.

Sahte pasaportlar

Şebekenin göçmenlere hazırlanan sahte pasaportları teslim etmek için de 87 yaşındaki İ.B.’yi kullandığı belirlendi. Ekipler İ.B.’yi takip ederken, şüphelinin her gün düzenli olarak spor yaptığını da belirledi.

67 adrese baskın

Polis ardından İstanbul ve Diyarbakır’da 67 adrese baskın yaparak, çete yöneticileri A.D., S.B., Z.Ö., S.E. ve 87 yaşındaki kurye İ.B.’nin aralarında olduğu 61 şüpheliyi gözaltına alındı. Operasyonda 422 pasaport, 146 kimlik, 26 ehliyet, 1 sahte polis kimliği, 435 bin 500 liralık çek, 424 bin lira, 245 bin euro, 219 bin dolar, pasaport yapımında kullanılan malzemeler ele geçti. Şüphelilerden 41’i tutuklanırken, 87 yaşındaki İ.B.’nin de aralarında bulunduğu 20 kişi serbest bırakıldı.