Gündem İnternetten E-Devlet şifresi alma durumu var mı?

İnternetten E-Devlet şifresi alma durumu var mı?

29.03.2016 - 11:34 | Son Güncellenme:

E-Devlet portalı birçok kamu kurumunun online hizmetlerine erişeceğiniz bir sistemdir. E-Devlet'e E-Devlet şifresiyle giriş yapabilirsiniz. Konu ile ilgili detaylı bilgilerin tümüne haberimizden erişebilirsiniz.

İnternetten E-Devlet şifresi alma durumu var mı

Her geçen yıl internet ve teknoloji alanında gelişimler söz konusudur. İnternetin gelişmesi ile birlikte de vatandaşlar gelişen internet teknolojisine ayak uydurarak işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmeye başlamıştır. İnternetin rahatlığıyla tanışan vatandaşlar bütün işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmeye başlamıştır. Ülkemizde bulunan kurum ve kuruluşlarda gelişen internet teknolojine ayak uydurarak internet uygulamalarını geliştirmişlerdir. Bu internet uygulamaları sayesinde vatandaşlar işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Ülkemizde bulunan çoğu kurum internet uygulamasını geliştirmiştir. Devlette bu internet uygulamalarının hepsini tek bir çatı altında toplayarak bir internet platformu geliştirmiştir. E-Devlet adı verdiği bu internet platformunda internet uygulamalarının hepsi yer almaktadır. E-Devlet sistemini 2008 yılında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hizmete girmiştir. Hizmete girdiği yıldan itibaren de sürekli internet uygulamaları E-Devlet sistemine eklenmiştir. Şu an E-Devlet sisteminde 26 milyon 978 bin 708 tane kayıtlı kullanıcı vardır. Ayrıca 1430 hizmet ve 224 tane de kurumun internet uygulaması yer almaktadır.

Haberin Devamı

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!
• E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


E-Devlet sistemine giriş yaptığınızda ana sayfada sizi bazı bölümler karşılayacaktır. Ana sayfada yer alan haberler ve duyurular bölümünden bu sistemde yer alan uygulamalar ile ilgili güncel haber ve duyurulara ulaşabilirsiniz. Alt bölümde ise E-Devlet sistemine giriş yapıp en çok kullanılan bölümler yer almaktadır. En çok kullanılan hizmetler ve kurumlar bölümünde Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı gibi internet uygulamalarının kısa yoldan uygulamaları yer almaktadır. Burada işlem yapmak istediğiniz kurumun internet uygulaması bulunuyor ise buradan işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemi 3 ana bölüme ayrılmıştır. E-Hizmetler, kamu kurumları ve belediyeler

Haberin Devamı

bölümü olmak üzere 3 ana bölüm bulunmaktadır. Kamu kurumları bölümünde E-Devlet sisteminde yer alan bütün bakanlıkların internet uygulaması bulunmaktadır. Bu bölüme giriş yaparak bu bakanlıkların internet uygulamalarına ulaşabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Belediyeler bölümünde ise E-Devlet sisteminde yer alan belediyelerin internet uygulamaları bulunmaktadır. Buradan istediğiniz belediyenin internet uygulamasına ulaşabilir bilgi edinebilir ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Hizmetler bölümünde ise E-Devlet sisteminde yer alan bütün internet uygulamaları bulunmaktadır. Vatandaşlar bu bölüme giriş yaparak bütün internet uygulamalarına ulaşabilir.

E Devlet sisteminden bazı işlemleri gerçekleştirmek için sisteme giriş yapmanıza gerek yokken bazı işlemleri gerçekleştirebilmeniz için sisteme giriş yapmanız gereklidir. EDevlet sistemine ana sayfada yer alan sisteme giriş linkine tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Bu linki tıkladığınıza karşınıza EDevlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından istediğinizi seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu giriş yollarından en çok kullanılan E Devlet şifresi ile giriş yoludur. Bu giriş yolunu seçtiğinizde giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E Devlet şifrenizi girmeniz gerekecektir. EDevlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanız ile PTT kurumlarından 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. E Devlet sistemine mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı giriş yolları ile de giriş yapabilirsiniz.