Gündem İş kazalarına bir günde dört kurban

İş kazalarına bir günde dört kurban

15.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da demiryolunda yol tamir makinesinin devrilmesi sonucu 3 işçi ölürken, Mersin’de de çalıştığı inşaatın üçüncü katından düşerek beton zemine çakılan inşaat işçisi yaşamını yitirdi.

İş kazalarına bir günde dört kurban

Adana’nın Karaisalı ilçesinde Varda Köprüsü yakınlarındaki demiryolunda elektrifikasyon işlemlerini tamamlamak ve tamir etmek üzere hareket halinde olan iş makinesinin Hacıkırı İstasyonu yakınlarında freni patladı. Araçta bulunan üç işçinin durumu bildirmesi üzerine güzergahta önlemler alındı. Güzergahta hemzemin geçitler kapatılırken, karşı yönden gelen bir yük treni durdurularak geri manevra ettirildi.

Haberin Devamı

Freni patlayan araç, yaklaşık 9 kilometre bu şekilde hareket ettikten sonra Bucak Mahallesi’nde raydan çıktı. Kazada tren teşkil memuru Erdal Acar, taşeron şirkette çalışan demiryolu işçileri Sedat Aktaş ve Semih Tezcan hayatını kaybetti. İşçilerin cenazeleri Karaisalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Mersin’in Anamur ilçesinde de çalıştığı inşaatın üçüncü katından düşerek beton zemine çakılan inşaat işçisi 32 yaşındaki Serkan Deniz yaşamını yitirdi. Evli ve bir çocuk babası Deniz’in cenazesi Anamur Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.