Gündem İsa’dan acı haber

İsa’dan acı haber

22.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Selde 7 kişinin hayatını kaybettiği Trabzon’un Araklı ilçesinde 3 kişiyi arama çalışması devam ederken, Bartın’da sele kapılan 11 yaşındaki İsa Akgün’ün cansız bedeni bulundu

İsa’dan acı haber

Bartın’ın Hasan Kadı beldesinde önceki gün köprüde şiddetli yağışla sel suları yükselince annesi Gülümser’in elinden kayıp giden İsa Akgün (11) kayboldu. Ekipler dün sabah yeniden arama çalışması başlatırken, İsa Akgün’ün cansız bedeni 15 kilometre uzakta tarlasına giden Adil Özsoy tarafından çamura saplanmış halde bulundu. Özsoy “Cesedi önce çamura saplanmış oyuncak bebek zannettim. Sonra yaklaşınca çocuk cesedi olduğunu anladım” dedi. Bartın’da önceki gün selde dere yatağında çamura saplanarak ölen İbrahim Çeliktaş (70) da dün toprağa verildi.

Haberin Devamı

Trabzon Araklı’da 18 Haziran’da şiddetli yağışta hidroelektrik santralinin balçıkla dolan havuzunun da taşması sonucu 7 kişinin öldüğü selde kaybolan 3 kişi aranıyor. Yetkililer, Trabzon, Rize, Giresun ve Ordu’da yağışın devam edeceği uyarısında bulundu.

Zonguldak Ereğli’ye bağlı Bakırlı köyünde sele kapıldığı ihbarı yapılan kişi ise ekiplerin çalışması sonucu köy içinde bulundu. Köyde dere taşması sonucu bazı ev ve ahırları su bastı. Mahsur kalanlar, ekipler tarafından kurtarıldı. Zonguldak Alaplı’da da sağanak nedeniyle taşan çayın çevresindeki ev ve iş yerlerini su bastı. Yollarda ve evlerinde mahsur kalanlar belediye ekiplerince kurtarıldı.

Elazığ’da dün etkili olan sağanak yağışla yollar nehre döndü. Bahaddin Öğel Caddesi’nde annesiyle karşı yola geçmeye çalışırken sele kapılan çocuk, bir çevre sakini tarafından kurtarıldı.

Haberin Devamı

Kocaeli’de dün öğleden sonra aniden bastıran sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Kocaeli-Sakarya D-100 karayolunun, Eşme mevkii sel sularıyla doldu, çamurla kaplandı. Araçlar yolda kaldı. Kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. D-100 karayolu, sel sularının bir saat sonra çekilmesiyle yeniden ulaşıma açıldı. Depolama alanındaki çöpler ise Sapanca Gölü’ne aktı.

Selle gelen odunlar

Trabzon Araklı’da şiddetli yağışla oluşan sel, önüne kattığı her şeyi sahile sürükledi. Karadeniz’in yüzeyi, ağaçların dalları ve çöplerle kaplandı. Sahile vuran ağaç dallarını görenler, kışlık yakacaklarını toplamaya başladı. Yomra ilçesinde denizden
iki kamyon ağaç parçası toplayan Hasan Taşkara, “Allah rızkı vermiş. Yüzmeyi biliyorsan sıkıntı yok” dedi.

İsa’dan acı haber