Gündem İstanbul’da festival tadında maraton

İstanbul’da festival tadında maraton

01.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenen yarı maratonda dün 5 bini aşkın sporcu piste çıktı. Maratonda kürsüye çıkan isimlere toplam 245 bin 500 dolar para ödülü verildi

İstanbul’da festival tadında maraton

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenen Vodafone 12. İstanbul Yarı Maratonu, 5 bini aşkın sporcunun katılımıyla dün Tarihi Yarımada’da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Yarı maratonda erkeklerde Tanzanyalı İsmail Juma 1:00:09’luk, kadınlarda ise Kenyalı Ruth Chepngetich 1:06:19’luk derecesiyle birinci oldu. Hem erkeklerde hem de kadınlarda Türkiye’de koşulan en hızlı derecenin alındığı yarı maratonda kürsüye çıkan isimlere de toplam 245 bin 500 dolar para ödülü verildi.

Kıyasıya mücadele

İlk kez ‘Altın Kategori’de düzenlenen organizasyonda atletler kıyasıya yarışırken, mücadeleyi izlemeye gelenler de keyifli bir gün yaşadı. Maratonun start noktasının Yenikapı İskelesi olması seyircilere adeta piknik tadında bir maraton yaşattı.

Yarı maratonda 32’si elit atlet olmak üzere birçok sporcu kıyasıya yarışırken, özellikle 10K koşusu renkli görüntülere sahne oldu. Köpekleri ile yarışa katılan bir çift ilgi odağı olurken, engelli atletler de bu kategori de piste çıktı.

Haberin Devamı

En iyiler arasında

Yarışın ardından açıklamalarda bulunan organizasyonun isim sponsoru Vodafone’un Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy şu ifadeleri kullandı:

“Maratonların İstanbul’un kentlilik ve sportmenlik bilincine, dinamizmine, küresel marka değerine katkıda bulunan çok özel etkinlikler olduğuna inanıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yarı maratonun kalite standartlarını her yıl yükseltmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği kriterlerini yerine getiren yarı maratonumuz, dünyanın en iyi 10 yarı maratonundan biri seçildi ve bu yıl ilk kez Altın Kategori’de koşularak bize büyük bir gurur yaşattı.”

Vodafone 12. İstanbul Yarı Maratonu Sonuçları (21.1 km)

ERKEKLER

Ismail Juma (Tanzanya) 1:00:09
Terefa Debela (Etiyopya) 1:00:22
E.Kipsang Rotich (Kenya) 1:00:37

KADINLAR

Ruth Chepngetich (Kenya) 1:06:19
Eunice Kirwa (Bahreyn) 1:06:46
Worknesh Degefa (Etiyopya) 1:08:55