Gündem İstanbul’da ödül heyecanı

İstanbul’da ödül heyecanı

15.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

35. İstanbul Film Festivali’nin ödülleri bu akşam Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak bir törenle sahiplerini buluyor. 10 gün önce hayatını kaybeden yönetmen Ülkü Erakalın’ın ödülü oğlu Murat Erakalın’a sunulacak

İstanbul’da  ödül heyecanı

35. İstanbul Film Festivali’nin ödülleri bu akşam Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak bir törenle sahiplerini buluyor. 200’ü aşkın filmin izleyiciyle buluştuğu festivalde gösterimler ise 17 Nisan’a kadar devam ediyor.
Törende Müjde Ar başkanlığındaki ulusal jüri, Polonyalı yapımcı Ewa Puszcynska başkanlığındaki uluslararası jürinin dağıtacağı ödüllerin yanı sıra kadın yönetmenlerin filmlerinin değerlendirildiği Audentia Ödülü, FACE Avrupa Konseyi Sinema Ödülü, Ulusal Belgesel Yarışması Ödülü, Ulusal Kısa Film Yarışması Ödülü, Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü ve Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) Ödülleri’nin de kazananları açıklanacak.
Oğlu Murat Erakalın’a
Onur Ödülleri de bu akşam yapılacak törende verilecek. Yapımcı Şeref Gür, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Jeyan Ayral Tözüm, oyuncu Suzan Avcı ve oyuncu Perran Kutman’a festivalin Sinema Onur Ödülleri takdim edilecek. Festivalin bu yılki Sinema Onur Ödülü sahiplerinden, 10 gün önce hayatını kaybeden yönetmen Ülkü Erakalın’ın ödülü de oğlu Murat Erakalın’a sunulacak.

Haberin Devamı

‘Görmeme kültürü ilgimi çekiyor’

Festivalde önceki gece Zeki Demirkubuz’un yönettiği ‘Kor’ izleyicilerle buluştu. Atlas Sineması’nda gösterilen film, eşi Cemal Romanya’dayken eski patronundan çocuğunun ameliyatı için para alan Emine ve patronları Ziya’nın hikâyesini konu alıyor. Film sonrası soruları yanıtlayan Demirkubuz, Türkiye’deki görmeme ve duymama kültürünün ilgisini çektiğini anlattı.

FESTİVALDE BUGÜN

‘Balo’ (13:30, Fitaş 6): Ettore Scola’nın anısına gösterilen film, Fransa’nın değişimini bir balo salonu üzerinden anlatan bir başyapıt. Perdede izlenmesi gereken filmlerden.
‘Ara’ (19:00, Rexx): Uluslararası yarışmadaki Yunanistan yapımı ‘Ara’, gerilimi hep ayakta tutan bir yapım.
Yılın dikkat çekici filmlerinden.