Gündem İstanbul onlara kaldı

İstanbul onlara kaldı

22.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bayramda İstanbul’un tadını yerli ve yabancı turistler ile bayramda şehir dışına çıkamayan vatandaşlar çıkarırken, bunu planlayarak bayram için İstanbul’a gelenler de vardı.

İstanbul onlara kaldı

 

ELİF ALTIN İstanbul - Dokuz günlük Kurban bayramı tatilini fırsat bilen İstanbullular tatil beldelerine ve köylerine gidince İstanbul boş kaldı. Bayramda İstanbul’un tadını yabancı turist, yerli turist ve bayramda İstanbul dışına çıkamayan vatandaş çıkardı.

Haberin Devamı

Bayramın birinci günü Taksim (İstiklal Caddesi), Ortaköy ve Eminönü’nde normalin dışında bir sakinlik hakimdi. Vatandaş da kalabalığıyla bilinen bu yerlerde rahatça dolaşabilmenin keyfini çıkardı.

İğne atsan yere düşmeyen bu yerlerin boş olmasını fırsat bilen insanlardan kimisi boğaz köprüsünün önünde hatıra fotoğrafı çekilirken, kimisi Eminönü’nde alışveriş yaptı, kimisi tekne turu yaptı, kimisi de denize karşı kahvesini içti. Çocuklar ise parklarda oyuncaklara bindi, kuşları yemlerle besledi.

Cami gezmesi

İstanbul’da yaşamasına rağmen Taksim’e ilk defa geldiğini söyleyen Belkıs Akdemir, “Yollar boş. Trafik açısından çok rahat geldik. Taksime ilk defa geliyorum. Cami gezmek için geldim. Sonra da bir deniz havası almayı düşünüyoruz. Televizyonda daha yoğun görüyordum. Şimdi çok boş geldi. İstanbul’un tadını biraz da biz çıkaralım dedik” dedi.

Haberin Devamı

Taksim’e 3 kuzeni ile birlikte gezmeye geldiğini söyleyen Elif Coşgun, “Bütün akrabalarımız köye gitti. Ziyaretine gidebileceğimiz kimse olmayınca biz de kuzenlerimizle İstanbul turu yapmaya karar verdik.  Tabii bu arada bayram harçlığı da toplayamadık. Taksim’i sakin zannederek geldik ama yine de kalabalık geldi bize. Yabancı turist yoğunlukta. Bu sakinlik bize fırsat yarattı. Daha rahat gezebileceğiz. Tekne turu yapacağız, Galata Kulesi’ne gideceğiz. Eğlence parklarına gitmeyi düşünüyoruz” dedi.

İstanbul onlara kaldı

‘Bayramı bekledik’

Ortaköy’e eşiyle birlikte gelen Selma Keskin, “Pandemiden dolayı eşimle kalabalık ortamlara çok girmemeye çalışıyorduk. Açıkçası gezmek için bayramı bekledik denilebilir. Çünkü her bayram olduğu gibi bu bayram da İstanbul’un boşalacağını düşündük. Düşündüğümüz gibi de olmuş.

Sabah kahvaltımızı dışarıda yaptık. Denize karşı kahvemizi içtik. Sahil kenarlarında yürüyüşümüzü yaptık. Daha önce görmediğim yerleri bu vesileyle görmüş olacağım. Şehir dışındakiler geri dönünce gezemeyiz” diye konuştu. dıyaman’dan İstanbul’a eşi ve çocuğuyla geldiğini söyleyen Serkan Yılmaz, “İstanbul’da bir nebze de olsa sakinlik var. Bunu fırsat bilip biz de Adıyaman’dan İstanbul’a gezmeye geldik.  5 yıldır İstanbul’a gelemiyordum.  Eşimi çocuğumu gezmeye getirdim. Bayram tatilimizi İstanbul’da geçireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Hollanda’dan geldiler

Hollanda’dan bayram tatiline eşi ve 3 çocuğuyla İstanbul’a gelen Mustafa Altuna, “4-5 gün önce yoğun bir trafik vardı bir yere gidilmiyordu. Ama Cuma gününden bu yana 25 sene önceki haline döndü İstanbul. Ulaşım çok rahattı. Biz de bunu fırsat bilerek gezmeye çıktık. Sahillere gittik. Kafeler restoranlar boş olduğundan çocuklarla rahatça oturup yemeğimizi yedik. Şimdi çocuklara alışveriş yapıp eğlence parkına götüreceğim onları. Ege tatili de düşünüyoruz ancak şuan oralar kalabalık İstanbul boş olduğu için buradayız. Ege’ye de bayramdan sonra gideceğiz” dedi.