Gündem İstanbul’u dev dalgalar dövdü

İstanbul’u dev dalgalar dövdü

03.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’u etkisi altına alan şiddetli lodos, sahil kesimlerinde ulaşımı felç etti

İstanbul’u dev dalgalar dövdü

Dün lodos nedeniyle denizin taşması sonucu sular altında kalan Bostancı-Pendik arasındaki sahil yolu suların çekilmesi ile çok sayıda balıkçı teknesinin karaya vurduğu ve bazı araçların da zarar gördüğü gözlendi. Dalgalar nedeniyle su altında kalan Caddebostan-Bostancı arasındaki sahil yolu kısmen trafiğe açıldı.
Şiddetli rüzgarla oluşan dalgalar, Büyükçekmece’deki Mimar Sinan Köprüsü’nün dolgusunda boşalmaya neden oldu. D-100 kara yolu üzerinde Marmara Denizi ile Büyükçekmece Gölü’nün ayrıldığı noktada yer alan köprünün güney şeridinde, dalgaların tahribatı nedeniyle kısmi çökme meydana geldi. Köprünün güney şeridi trafiğe kapatılırken, yol diğer şeritten çift taraflı olarak ulaşıma açıldı. Şiddetli lodosun ardından gece başlayan kuvvetli yağış İstanbullulara zor anlar yaşattı. Taşan rögarlar ve yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte araçlar güçlükle ilerledi. Tuzla’da kuru yük gemisi karaya oturdu. İstanbul’daki lodos ve kuvvetli yağışın hafifleyerek bugün ve yarın da devam edecek.

229 ağaç devrildi
Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açıkladığı verilere göre 4 gün art arda etkisini sürdüren lodosun ardından metrekareye 50 kg yağış düştü, rüzgârın hızı saatte 88 Km’ye çıktı. 297 çatı uçtu, 229 ağaç devrildi, tehlike arz eden parça (tabela, direk vb) 450 olaya müdahale edilirken, sulardan etkilenen 97 araç çekildi.