Gündem İstanbul’un huzur durağı

İstanbul’un huzur durağı

26.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sıcak havalarda ne Ege ne Akdeniz, İstanbullular Sarayburnu sahilinden vazgeçemiyor. Saç kavurma bile yapılan sahilde, vatandaşlar huzur içerisinde denizin tadını çıkarıyor

İstanbul’un  huzur durağı

Sıcak havanın artmasıyla tatil hayali kuranlar soluğu Ege ve Akdeniz sahillerinde alıyor. Ancak bir grup İstanbullu var ki tatil beldelerine gitmek yerine güneşin tadını boğazın denize girilebilen noktalarında çıkarıyor. Bu noktalardan birisi de Sarayburnu Sahili. Tarihi yarımada da denizin keyfini çıkaranlar saç kavurma yapmayı da ihmal etmiyor. Boğazın kendine has bir kültürü olduğunu söyleyen deniz müdavimleri, her şeyin karşılıklı saygı ile başladığını belirtiyorlar.

Haberin Devamı

‘Avrupa’da bile yok’

20 yıldır Sarayburnu’nda denize girdiğini belirten Fazıl Şahin, “İstanbul’un, boğazın tadını çıkartıyoruz. Buraya, “Huzur dolmuş durağı” diyoruz. 10 yıl gemicilik yaptım. Avrupa’da böyle bir yer yok. Buraya bir kere gelen denizine, havasına, arkadaşlık ortamına alıştı mı bırakamaz” diye konuştu.

66 yaşındaki Durmuş Karaçuha da, 30 yıldır Sarayburnu sahilinden denize girdiğini, bunun için her gün Bayrampaşa’dan geldiğini söyledi. “Burası insanda bağımlılık yapıyor. Bu havayı teneffüs etmeden duramıyorsun” diyen Karaçuha, sahile gelenlerin birçoğunun yazlığı yerine burayı tercih ettiğini dile getirdi. Karaçuha, “Burada yüzmeyi bilen insan hiç kulaç atmadan, birkaç kilometre boyunca akıntı sayesinde ilerliyor.Bu akıntıya dolmuş diyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Namazgâh bile var

Sarayburnu sahilde denize girenlerin çoğunun birbirini tanıdığını belirten Durmuş Karaçuha, da, “Tam bir aile dostluk ortamı var. İçkisini içen içer, namazını kılan kılar. Kimse kimseyi rahatsız etmez. Namaz kılanlar için de burada bir namazgâh yaptık” dedi.