Gündem İstanbul’a 100 yeni anaokulu müjdesi

İstanbul’a 100 yeni anaokulu müjdesi

10.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da yapılacak olan 100 anaokulunun tanıtım toplantısı Üsküdar Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya katıldı.

İstanbul’a 100 yeni anaokulu müjdesi

DHA - Emine Erdoğan programda yaptığı konuşmada, “Eğitim, gelecek demektir. Eğitim, baştan sona bir gelecek hazırlığıdır. Dolasıyla, eğitime yapılan her yatırım, bir ülkenin kendine yaptığı en büyük iyiliktir. Hükümetimiz, ilk günden beri eğitimde reformlar gerçekleştiriyor ve fırsat eşitliğine büyük bir vurgu yapıyor. Okul öncesi eğitim de üzerinde hassasiyetle durulan bir başlık. Şu bir gerçek ki, çocukların eğitimi ne kadar erken başlarsa, başarılı bireyler olarak yetişmeleri o kadar kolay oluyor. Bildiğiniz gibi, büyük önem atfettiğim okul öncesi eğitim, himaye ettiğim projeler arasındadır. Dolayısıyla bugün, sizlere çok güzel bir haber verecek olmanın mutluluğu içindeyim. Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için İstanbul’da 100 yeni anaokulu yapımı çalışmaları başlatıldı. İnşallah, 2022’de, İstanbul’umuza, 792 derslik ve 100 anaokulunu kazandırmış olacağız. Milli Eğitim Bakanımızı ve projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarını yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’a 100 yeni anaokulu müjdesi

Bakan Özer ve Emine Erdoğan’ın katıldığı okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında “İstanbul’a 100 Anaokulu” projesinin tanıtım toplantısı, Küplüce Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve tüm çocuklarımızın eğitime aynı hazır bulunurlukta başlamasına imkân tanıyıp eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacak bu projeyi himayelerine alan Saygıdeğer Hanımefendiye sizlerin huzurunda şükranlarımı sunuyorum. Ülkelerin kalkınmasında ve refah seviyesinin artmasında eğitim kritik rol oynamaktadır. Okul öncesinden özel eğitime, ilk ve ortaöğretimden yükseköğrenime kadar eğitimin her kademesinde önemli yatırımlar yapıldı” şeklinde konuştu.