Gündem İstanbul'a kar yağacak mı, ne zaman yağacak?

İstanbul'a kar yağacak mı, ne zaman yağacak?

11.01.2022 - 09:54 | Son Güncellenme:

Ocak ayına girdik ve İstanbul'da yar yağışı hala yaşanmadı. Kar beklentisi git gide artarken Meteoroloji'den de açıklamalar geldi. İstanbullular "İstanbul'a kar yağacak mı, ne zaman yağacak?" diye soruyor.

İstanbula kar yağacak mı, ne zaman yağacak

İstanbul'a kış mevsiminde kar yağışı gerçekleşmedi. Ocak ayının ortalarına girilirken kar yağışı beklentisi de her geçen gün artıyor. Peki, İstanbul'a kar yağacak mı, ne zaman yağacak? İşte Meteoroloji'den yapılan son açıklama...

Haberin Devamı

TÜM MARMARA'YI ETKİSİ ALTINA ALACAK

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, akşamdan itibaren Marmara Bölgesi'ne kuzeyden, Balkanlar'dan ve Karadeniz üzerinden soğuk hava kütlesinin geldiğini duyurdu.

Bu hava kütlesinin hem nemli hem de soğuk olduğunu belirten Şen, geceden itibaren bu soğuk havanın Trakya'dan başlayarak İstanbul da dahil olmak üzere tüm Marmara'yı etkisi altına alacağını açıkladı.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR KARA DÖNÜŞECEK

Kar yağışının yurt genelinde de görüleceğini belirten Prof. Dr. Orhan Şen, İç Anadolu'nun kuzeyi ve İç Ege Bölgesi'nde de yağışın etkili olacağını, bu etkinin Akdeniz ve Toroslar'a kadar devam edeceğini açıkladı.

Çarşamba günü İstanbul'da karla karışık yağmurun görüleceğini söyleyen Prof. Dr. Şen, Trakya'da ise kar yağışının görülmeye başlayacağını belirtti. Prof. Dr. Şen, İstanbul'daki karla karışık yağmurun kara dönüşme ihtimalinin yüksek olduğunun altını çizdi.