Gündem İstanbul bayram namazı saati kaç? İstanbul'da Bayram namazı ne zaman kılınacak? İşte, bayram namazı vakitleri...

İstanbul bayram namazı saati kaç? İstanbul'da Bayram namazı ne zaman kılınacak? İşte, bayram namazı vakitleri...

13.05.2021 - 00:21 | Son Güncellenme:

İstanbul'da bayram namazı saat kaçta kılınacak sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Binlerce müslüman Ramazan ayının ardından bayrama kavuşmanın mutluluğu ve sevincini yaşarken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bayram namazlarının camilerde kurallara riayet edilerek kılınacağını duyurdu. Peki İstanbul'da bayram namazı nasıl kılınır, kaç rekat?

İstanbul bayram namazı saati kaç İstanbulda Bayram namazı ne zaman kılınacak İşte, bayram namazı vakitleri...

İstanbul bayram namazı saat kaçta kılınacak sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Mübarek Ramazan ayının ardından bayrama kavuşma çoşkusu içerisinde olan müslümanlar yarın sabah kılınacak olan bayram namazı öncesinde bayram namazı camilerde kılınacak mı, İstanbul'da bayram namazı saat kaçta kılınacak sorularına yanıt aramaya başladı. Peki İstanbul'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte İstanbul bayram namazı vakti...

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

İstanbul'da bayram namazı 06.22'de kılınacak.

BAYRAM NAMAZI CAMİLERDE KILINACAK MI?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bayram namazının camilerde kılınacağını ifade ederek, “Salgın tedbirlerinin en güzel uygulandığı mekanlar camilerimiz oldu. Cemaatimiz, tedbirler noktasında çok düzenli hareket etti. Bu tedbirlere riayet ederek inşallah bayram namazlarımızı kılacağız. Kardeşlerimizin titizlikle tedbirlere uyarak, kimseye zarar vermeden kısa zaman içerisinde bayram namazını kılıp evlerine dönmelerini buradan tavsiye ediyorum” dedi.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIYOR?

1.REKAT

Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra fasılalar halinde;

Haberin Devamı

Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

İmam; gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2.REKAT

İmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.