Gündem İstanbul'da bugün hava nasıl? 16 Ocak İstanbul hava durumu

İstanbul'da bugün hava nasıl? 16 Ocak İstanbul hava durumu

15.01.2019 - 23:39 | Son Güncellenme:

İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Türkiye'nin megakenti İstanbul'un yüksek kesimlerinde dün akşam saatlerinde kar yağışı başlaması üzerine 16 Ocak hava durumu merak konusu oldu. İşte 16 Ocak Çarşamba İstanbul hava durumu...

İstanbulda bugün hava nasıl 16 Ocak İstanbul hava durumu

16 Ocak Çarşamba gününe ilişkin İstanbul hava durumu belli oldu. Milyonlarca İstanbullu tarafından araştırılan hava durumunu sizler için derledik...

16 OCAK İSTANBUL HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul ve bölgenin doğusu aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların akşam saatlerinde Kocaeli, Yalova ve Sakarya'nın yüksek kesimlerinde yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Yarın önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR

Kuzey ve Kuzeybatı (Karayel) yönlerden sabah saatlerine kadar fırtına (60-80 km/saat); İstanbul'un kuzey kesimlerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (90 km/saat) şeklinde, sabah saatlerinden sonra Batı ve Güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, öğleden sonra zaman zaman kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Rüzgarın sabah saatlerine kadar kuzey yönlerden fırtına (60-80 km/saat); İstanbul'un kuzey kesimlerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Çarşamba sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı veya kar örtüsü olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Kar Yağışı Uyarısı: Yalova, Kocaeli ve Sakarya'nın yüksek kesimlerinde yer yer yoğun (10-20 cm) kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı