Gündem İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? 4 Ocak İstanbul hava durumu

İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? 4 Ocak İstanbul hava durumu

03.01.2019 - 21:51 | Son Güncellenme:

4 Ocak Cuma İstanbul hava durumu belli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar uyarısı yaptığı İstanbul hava durumunu vatandaşlar için derledik. Peki bugün İstanbul'da hava nasıl olacak ve kar yağacak mı?

İstanbulda bugün hava nasıl olacak 4 Ocak İstanbul hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) milyonlarca İstanbullu vatandaşı yakından ilgilendiren 4 Ocak Cuma günkü hava tahmini yayınladı. Sıcaklıkların azalması nedeniyle kar yağışı beklentisinin olduğu İstanbul'daki hava durumunu tahminini sizler için derledik...

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yağmur, akşam saatlerinden sonra bölgenin batısından başlayarak, yarın(bugün) bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışının akşam saatlerinden sonra Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul'un batı çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

2 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz), gece saatlerinde Kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR UYARISI:

Yağışların; Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un batı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz), gece saatlerinde Kuzeybatı (Karayel) yönlerden çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/ şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.