Gündem İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden açıklama geldi...

İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden açıklama geldi...

31.08.2016 - 08:40 | Son Güncellenme:

Meteoroloji geçtiğimiz gün Marmara bölgesi için yağış uyarısı yaptı. Dün öğlenden sonra İstanbul çevresinde ve İstanbul'da kısa süreli yağışlar oldu. Peki yağışlar bu gün de devam edecek mi? İstanbul'da hava bu gün nasıl olacak? İşte 31.08.2016 beklenen en yüksek hava sıcaklıkları ve İstanbul için güncel hava durumu...

İstanbulda bugün hava nasıl olacak Meteorolojiden açıklama geldi...

Ağustos ayının son gününe geldiğimizde İstanbul'da hava durumu nasıl seyrediyor? Bu gün İstanbul'da yağmur var mı? Ege'de maksimum hava sıcaklığı ne kadar olacak? Peki İstanbul'da bu gün hava nasıl? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Haberin Devamı

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara’nın doğusu, Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun çevreleri ile zamanla Trabzon ve Artvin çevrelerinde kuvvetli, Rize ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kuzey ilçelerinde şiddetli (76-100mm) ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yarın (Çarşamba) Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege, Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA TAHMİNLERİ

İstanbulda bugün hava nasıl olacak Meteorolojiden açıklama geldi...

Yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul'da hava durumunun kısmen güneşli ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenirken, ortalama verilere göre 31 Ağustos Çarşamba günü en yüksek sıcaklığın 28.3° derece, en düşük sıcaklığın ise 21.5° derece dolaylarında olacağı tahmin ediliyor. 31 Ağustos'ta yurtta hava durumu nasıl olacak sorusuna gelince, Marmara ve Ege'de güneş kendini gösteriyor. Marmara'nın orta ve doğu kesimlerinde yerel yağışlar var. Ege'ye cumadan itibaren yağış gelecek. Akdeniz Bölgesinde de cumadan itibaren yerel yağışlar olacak. Bu günlerde ise İç Anadolu ve Akdeniz'de bol bol güneş var, sıcaklık tırmanışta. Karadeniz'in büyük kısmı ıslanıyor. Orta Karadeniz yağış gök gürültülü sağanak şeklinde. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu güneşlenmeyi sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde de bu güneşe devam edecek. Güneydoğu'da sıcaklık 40 dereceyi buluyor. Diyarbakır'da 41 dereceye ulaşıyor.

İSTANBUL'DA HAFİF YAĞIŞ OLABİLİR

Çok bulutlu bir hava hakim olan İstanbul'un bazı semtlerinde zaman zaman yağmur geçişleri gözleniyor. Fatih'te öğlen saatlerinde kısa süreli ama şiddetli yağış gerçekleşti. Kısa süreli yağmur geçişlerinin diğer semtlerde de görülebileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ İSE ŞÖYLE:

Önümüzdeki 5 gün İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? İstanbul'da bugün bölgesel yağmur geçişleri gözleniyor. Çok bulutlu bir gün geçiren İstanbul'un bazı semtlerinde bulutların renklerinin siyaha yaklaştığı görülüyor. Bu semtlerde zaman zaman yağmur geçişleri de gözleniyor. Fatih'te öğlen saatlerinde kısa süreli ama şiddetli yağış gerçekleşti. Kısa süreli yağmur geçişlerinin diğer semtlerde de görülebileceği belirtiliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli, Ankara, Çankırı ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.