Gündem İstanbul’da kadın itfaiyeciler görevde

İstanbul’da kadın itfaiyeciler görevde

09.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanlığı tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 37 kadın itfaiye erini bünyesine kattı.

İstanbul’da kadın itfaiyeciler görevde

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul  -  Beş aylık eğitimin ardından göreve başlayan kadın itfaiyeciler, 13 Eylül’de törenle görev yerlerine dağıtılacak. Kadının da her görevi yapabilecek yetenekte olduğunu söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kadın itfaiyeci olmaz diye bir şey yok. Eşitlikçi anlayışımızın bu teşkilata da yansımasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

EVİNDE PARKUR KURDU

İstanbul İtfaiyesi’nin ilk kadın erlerinden Güzide Sağırdak, sınavlara evinde kurduğu parkurla hazırlandığını belirterek şunları söyledi: “Babam evde parkur hazırladı. Büyük traktör tekerleri getirdi ve tıpkı sınavda olduğu gibi büyük bir balyozla ona nasıl vuracağımı gösterdi. O tekerleri iplere bağlayarak yukarıdan onları bana çektirdi. Ağırlık taşıma konusundaysa zaten bir çiftçi olarak her gün 20 kiloluk üzüm kasaları kaldırıyordum, o yüzden zorlanmadım.”

‘BAŞARIYLA YAPARLAR’

Kadın itfaiye erlerinin teşkilata güç kattığını belirten İBB İstanbul İtfaiyesi Daire Başkanı Remzi Albayrak, “Yangın söndürme hortumunu kullanırken fiziksel güç tabii ki önemli ama yardımcılar var. İşimiz belli bir fiziksel güç ve bilgi birikimiyle kadınların üstesinden gelebileceği bir meslek” dedi.

Haberin Devamı

50 KİŞİLİK KONTENJAN

Kadın itfaiye eri alımı için ilk adım Şubat 2021’de atıldı ve kadın adaylar için 50 kişilik kontenjan ayrıldı. Yazılı ve uygulamalı sınav sonrası yapılan başarı sıralamasına göreyse 38 kadın aday atanmaya hak kazandı. Kadın itfaiyeciler 560 saatlik eğitim aldı.