Gündem İstanbul'da kar alarmı! Tarih verip uyardı

İstanbul'da kar alarmı! Tarih verip uyardı

11.01.2022 - 06:28 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde sıcaklıklar 4 ila 10 derece arasında düşerken, İstanbul ve Ankara'ya da kar geliyor. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak? 1985'te Marmara'yı vuran kar yağışı tekrar yaşanır mı? Prof. Dr. Orhan Şen açıkladı. İşte son durum...

Can Şişman / milliyet.com.tr - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan hava durumu tahminlerine göre Türkiye kara teslim olmaya hazırlanıyor. Yurt genelinde sıcaklıklar 4 ila 10 derece arasında düşecek.

Haberin Devamı

İstanbulda kar alarmı Tarih verip uyardı

Trakya ve Ege'nin kıyı kesimleri ile Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'nun orta ve doğu kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi ise kar yağışına teslim olacak. Peki İstanbul'da son durum ne? İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

İstanbulda kar alarmı Tarih verip uyardı

TÜM MARMARA'YI ETKİSİ ALTINA ALACAK

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, akşamdan itibaren Marmara Bölgesi'ne kuzeyden, Balkanlar'dan ve Karadeniz üzerinden soğuk hava kütlesinin geldiğini duyurdu.

Bu hava kütlesinin hem nemli hem de soğuk olduğunu belirten Prof. Dr. Şen, geceden itibaren bu soğuk havanın Trakya'dan başlayarak İstanbul da dahil olmak üzere tüm Marmara'yı etkisi altına alacağını açıkladı.

İstanbulda kar alarmı Tarih verip uyardı

KARLA KARIŞIK YAĞMUR KARA DÖNÜŞECEK

Haberin Devamı

Kar yağışının yurt genelinde de görüleceğini belirten Prof. Dr. Orhan Şen, İç Anadolu'nun kuzeyi ve İç Ege Bölgesi'nde de yağışın etkili olacağını, bu etkinin Akdeniz ve Toroslar'a kadar devam edeceğini açıkladı.

Çarşamba günü İstanbul'da karla karışık yağmurun görüleceğini söyleyen Prof. Dr. Şen, Trakya'da ise kar yağışının görülmeye başlayacağını belirtti. Prof. Dr. Şen, İstanbul'daki karla karışık yağmurun kara dönüşme ihtimalinin yüksek olduğunun altını çizdi.

İstanbulda kar alarmı Tarih verip uyardı

KÜTAHYA, UŞAK, ESKİŞEHİR, AFYON...

Trakya'da özellikle Kırklareli ve Edirne'de kar yağışının görüleceğini belirten Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara Bölgesi'nin diğer illerinde de kar yağışının görüleceğini belirtti.

İç Anadolu'nun kuzeyinde ve Ankara'da karla karışık yağmur ve kar yağışının görüleceğini söyleyen Prof. Dr. Şen, İç Ege'de özellikle Kütahya, Uşak, Eskişehir ve Afyon gibi illerin kar yağışına teslim olacağını duyurdu.

İstanbulda kar alarmı Tarih verip uyardı

PERŞEMBE GÜNÜNDEN SONRA...

Kar yağışının şu anda Doğu Anadolu'da devam ettiğini söyleyen Prof. Dr. Orhan Şen, çarşamba günü batı illerinde görülecek kar yağışının perşembe günü de devam edeceğini vurguladı.

Perşembe günü öğleden sonra kar yağışının Marmara'dan çekileceğini belirten Prof. Dr. Şen, yağışın İstanbul'dan Anadolu'ya doğru kayacağını ve burada bir süre daha devam edeceğini ifade etti.

İstanbulda kar alarmı Tarih verip uyardı

10 DERECELİK DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Haberin Devamı

Kar yağışının cuma günü Türkiye'yi terk edeceğini belirten Prof. Dr. Orhan Şen, yağış sonrasında açık ve parçalı bulutlu bir havanın etkisinde olacağımızı söyledi.

Kar yağışı sonrası açık ve parçalı bulutlu bir hava görülmesi nedeniyle iç bölgelerde don ve buzlanma meydana gelebileceğini söyleyen Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da geceden itibaren 10 derecelik bir sıcaklık düşüşü beklendiğini belirtti.

"İstanbul'da sıcaklık 3-4 dereceye düşer" diyen Prof. Dr. Şen, Marmara ve iç bölgelerdeki don olayına dikkat edilmesi yönünde uyarıda bulundu.

İstanbulda kar alarmı Tarih verip uyardı

1985 KIŞI TEKRAR YAŞANIR MI?

İstanbul'da kar yağışının beklenmesi sosyal medyada pek çok kişinin "1985 kışı geri mi geliyor?" sorusunu sormasına neden oldu. 1985 yılının şubat ayında başlayıp mart ayına kadar devam eden sert kış, İstanbul'u vurup geçmişti.

Şehirde tam 18 saat boyunca kar yağmış ve kar kalınlığı neredeyse 1 metreyi bulmuştu. Peki böyle bir tablo yeniden yaşanabilir mi? İstanbul, 1985 kışına benzer bir tabloyla mı karşı karşıya?

Haberin Devamı

İstanbulda kar alarmı Tarih verip uyardı

'TÜRKİYE'DE SERT BİR KIŞIN OLMA İHTİMÂLİ...'

Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki günlerde görülecek kar yağışı ile 1985 kışının kıyaslanmaması gerektiğini dile getirdi. "Kar beklentisini çok yüksek tutmamak lazım" diyen Prof. Dr. Orhan Şen, "Küresel ısınma ve iklim değişikliğinden dolayı Türkiye'de artık böyle sert bir kışın olma ihtimâli çok zayıfladı artık" diye konuştu.

Türkiye'nin artık daha ılıman bir iklime doğru gittiğini ifade eden Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da kesin olmasa da diğer illerde yerlerde kar örtüsünün görülebileceğini belirtti.