Gündem İstanbul'da kar ne zaman yağacak? Meteoroloji'den son açıklama

İstanbul'da kar ne zaman yağacak? Meteoroloji'den son açıklama

08.12.2016 - 07:48 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu uyarısına göre bugün ülkenin kuzey kesimleri parçalı bulutlu ve yurt genelinde açık geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da kar yağacak mı? Yapılan son tahminlere göre önümüzdeki hafta İstanbul'da kar yağışı bekleniyor..

İstanbulda kar ne zaman yağacak Meteorolojiden son açıklama

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Ordu, Gümüşhane ve Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Doğu Karadeniz'in kıyıları ve Ordu çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Genellikle kuzey yönlerden, Marmara ve iç kesimlerde Güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara Bölgesinde ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/sa), Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ZİRAİ DON UYARISI

Zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'nin kıyı kesimlerinde bu sabah saatlerinde hafif zirai don olayı beklenmektedir. Zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BAZI İLLERİMİZDE BUGÜNKÜ HAVA DURUMU

İSTANBUL 11°C Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 12°C Az bulutlu ve açık

ADANA 16°C Az bulutlu ve açık

ANTALYA 18°C Az bulutlu ve açık

ANKARA 6°C Parçalı ve az bulutlu

Haberin Devamı

SAMSUN 6°C Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM -4°C Parçalı bulutlu

DİYARBAKIR 8°C Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 11°C Az bulutlu ve açık

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Yurdun iç ve doğu kesiminde devam eden kar yağışı önümüzdeki hafta İstanbul ve Ankara'da da görülecek... İstanbul'da gelecek hafta salı ve çarşamba günü sulu kar ve kar yağışı bekleniyor. Aynı tarihlerde Ankara ve pek çok ilde de kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

14 ARALIK'TA KAR VAR

14 Aralık Çarşamba günü İstanbul'da daha fazla kar yağışı bekleniyor. Aynı gün yurdun yine büyük bölümünde kar yağışı, buzlanma ve don uyarısı var.

SICAKLIKLAR DA YAĞIŞ DA NORMALLERİN ALTINDA

CNN Türk Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli ise: Bu hafta sonu sıcaklıklar artıyor, ardından soğuk hava geliyor. Ayın 13, 14'ünden itibaren sıcaklıklarda sert bir düşüş var. Önce Marmara'da, Karadeniz'de ardından iç bölgelerde sıcaklık düşecek. Sıcaklıklar normallerin biraz altında ama yağış da normallerin biraz altında. Bu bize şunu anlatıyor. Kar yağışlarımız biraz daha fazla olabilir oransal olarak gelen yağışlara göre. Ama yağışın kendisi biraz daha az olacak gibi. Ocakta belki bir değişim olabilir" dedi.

Sürmeli, "İstanbul'a kar yağışı ne zaman sorusu üzerine ise "Ayın 13, 14'ünden itibaren olasılık var" diye yanıt verdi.

İstanbulda kar ne zaman yağacak Meteorolojiden son açıklama