Gündem İstanbul'da son hava durumu!

İstanbul'da son hava durumu!

03.01.2015 - 11:40 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'den gelen son açıklamaya göre bugünden itibaren hava sıcaklıkları 8 ila 12 derece arasında düşecek. Başta Trakya, Marmara, İç Anadolu ve Batı Karadeniz olmak üzere salı gününden sonra aşırı soğuk ve kar yağışı meydana gelecek. Peki İstanbul'da son hava durumu ne? Ayrıntılar haberimizde...

İstanbulda son hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Hatay, K.Maraş, Osmaniye, Bayburt ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bayburt ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, yağış alan diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, önümüzdeki hafta salı günü Türkiye'nin büyük bir bölümünde kar yağışı görülecek. Kar beklenen şehirler arasında İstanbul da bulunuyor.

Meteoroloji'den gelen son hava durumu tahmin raporunda şu bilgilere yer verildi:

05.01.2015 Pazartesi günü Trakya dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney Ege’nin ve Akdeniz’in kıyı kesiminde, Güneydoğu Anadolu’da, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.

06.01.2015 Salı günü Marmara’nın batısı ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusu dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği, Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarının doğusu, Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, yurdun yağış alan diğer yerlerinde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

05.01.2015 Pazartesi ve 06.01.2015 Salı günleri meydana gelecek yağışların Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısında çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

07.01.2015 Çarşamba günüden itibaren hafta sonuna kadar yağışlı sistemin yurdumuzun kuzey ve doğu kesimlerde etkisini sürdürmesi kar yağışlarının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
Beklenen soğuk hava dalgasına ilişkin bir açıklama da Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan geldi. Twitter hesabı üzerinden son radar görüntülerini paylaşan Kadıoğlu, söz konusu tahminler için üç gün sonrasının şüpheli olduğunu belirterek, önümüzdeki hafta Türkiye'nin kutuplar üzerinden gelen 'Sibirya Ekspresi' etkisi altına gireceğini yazdı.
Önümüzdeki hafta Trakya ve İstanbul'un karla kaplanabileceğini yazan Kadıoğlu, sıcaklıkların -16 dereceleri görebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI :Yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve batı, zamanla Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli, Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Marmara, Kuzey ve İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile akşam saatlerinde bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu, Hatay, K.Maraş ve Osmaniye çevrelerinin akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Samsun çevreleri yağmur, öğle ve akşam saatlerinde Bayburt ile gece saatlerinde Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Iğdır ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.