Gündem İstanbul'da toplu taşımada yeni dönem denetimi

İstanbul'da toplu taşımada yeni dönem denetimi

10.09.2020 - 09:05 | Son Güncellenme:

Corona virüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeyle toplu ulaşımla ilgili yeni kararlar alındı. İstanbul Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de sabah saatlerinde yeni kurallara ilişkin denetim gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeyle koronavirüsle mücadele kapsamında toplu ulaşımla ilgili yeni kararlar alındı.

Haberin Devamı

Minibüslerin ayakta yolcu alması yasaklanırken otobüs ve metrobüslerde oturan yolcu kapasitesinin yüzde 30'u kadar ayakta yolcu alınırken metro ve tramvaylarda  ise kapasitenin yüzde 50'si kadar ayakta yolcu alınabileceğine karar verildi.

Karar kapsamında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler sabah saatlerinde toplu taşımaya yönelik denetim gerçekleştirdi. Avrupa Yakası'nda Zincirlikuyu'da oluşturulan noktada toplu taşıma araçlarının fazla yolcu alıp almadığı kontrol edildi.

Bunun yanı sıra yolcular ve sürücülerin maske kuralına uyup uymadıkları da ekipler tarafından denetlendi. 

İstanbul genelinde denetimlerin gün boyu süreceği öğrenildi.

FAZLA YOLCU TAŞIYAN MİNİBÜSLERE ŞOK DENETİM

Haberin Devamı

 Ataşehir'de ayakta yolcu taşıyan minibüsler devriye gezen motorize ekipler tarafından tespit edilerek seyir halinde yakalandı. Fazla yolcusu bulunan minibüslere cezai işlem uygulandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, sabahın erken saatlerinde güvenlik noktaları oluşturarak fazla yolcu taşıyan minibüslere denetim yapmak istedi. Ekipler, minibüs şoförlerinin ayakta bulunan yolcularını denetim noktasına gelmeden indirdiğini fark edince başka bir çözüm yolu buldu. Motorize trafik polisleri minibüs güzergahında devriye gezerek seyir halindeki araçları denetledi.

Ayakta yolcusu bulunan Fındıklı Maltepe seferini yapan bir minibüsü tespit eden motorize ekip, aracı yol üzerinde durdurdu. Minibüste ayakta yolculuk yapan 17 kişi indirildi. Minibüs sürücüsüne Umumi Hıfzısıhha Kanunu gereğince 3 bin 150 lira para cezası uygulandı. Ayakta yolculuk yapan bir vatandaş, toplu taşıma araçlarının yetersiz olduğundan şikayet etti.

İstanbulda toplu taşımada yeni dönem denetimi

YASAĞA RAĞMEN MİNİBÜSLER DOLDU TAŞTI

Koronavirüsle mücadele kapsamında ayakta yolcu alımının yasak olduğu minibüslerde vatandaşların sosyal mesafesiz yolculuğu kameralara yansıdı. 

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeyle koronavirüsle mücadele kapsamında toplu ulaşımla ilgili yeni kararlar alındı. Minibüslerin ayakta yolcu alması yasaklanırken otobüs ve metrobüslerde oturan yolcu kapasitesinin yüzde 30'u kadar ayakta yolcu alınırken metro ve tramvaylarda  ise kapasitenin yüzde 50'si kadar ayakta yolcu alınabileceğine karar verildi.

Haberin Devamı

Yasağa rağmen  Kağıthane, İmrahor Caddesi'nde seyir halinde olan minibüslerin ayakta yolcu taşıdığı görüldü. Kapasitelerinin üzerinde yolcu alan minibüsler duraklara girerek daha fazla yolcu alması ise pes dedirtti. Görüntülendiklerini fark eden kimi minibüs şoförleri ise hızla yollarına devam etti.

OTOBÜS ŞOFÖRLERİ FAZLA YOLCUYU ALMIYOR, EK SEFER İSTİYORUZ

Yolcu kapasitesinin yüzde 30'u kadar ayakta yolcu alması kararlaştırılan belediye ve halk otobüslerini kimi şoförleri ise durakta durmayarak yollarına devam ederken kimiyse otobüsüne yolcu aldı. Belediyeden ek sefer konulmasını talep eden Ebubekir Bakır, "Otobüslerde durum biraz vahim. Şoförler fazla yolcuyu almıyor. Belediyeden biraz anlayış istiyorum. Ek seferlerin konulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TOPLU TAŞIMADAKİ YOĞUNLUĞU GÖREN VATANDAŞ ÇAREYİ TAKSİYE BİNMEKTE BULDU

Sabah saatlerinde işine gitmek için toplu taşıma kullanmak isteyen kimi vatandaşlar ise otobüs ve minibüslere binemeyince çareyi taksilerde aradı.  Boş takside bulamayan kadın taksideki müşterinin müsaade etmesiyle araca binerek beraber yolculuk yaptı.

ESENYURT'TA AYAKTA GİDEN 25 YOLCU ÇIKTI

Sabah saatlerinde yapılan minibüs denetiminde, 12 yolcu taşıması gereken minibüsten 37 kişi çıktı. Ayakta giden 25 yolcu araçtan indirilirken, minibüsçüye 3 bin 150 lira para cezası kesildi. 

Öte yandan Küçükçekmece Halkalı Caddesi'nde de yapılan denetimlerde, ayakta yolcu alan şoförlere para cezası kesildi.