Gündem İstanbul'dan kaçış sürüyor

İstanbul'dan kaçış sürüyor

24.06.2017 - 02:16 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı tatili için yola çıkanlar TEM Otoyolu ve D-100 karayolu'nun Kocaeli kesiminde yoğunluğa neden oldu. Ankara istikametine doğru trafik yavaş ilerlerken, bazı bölgelerde ise durma noktasına geldi. İftar saatinden sonra TEM Otoyolu'ndaki trafik daha da artarken, yoğunluğun yarın akam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

İstanbuldan kaçış sürüyor

Eskihisar-Topçular feribot iskelesinde de yoğunluk devam ediyor. Eskihisar Feribot iskelesi Terminal Sorumlusu Serkan Avcı, "İftar saati sonrasında vatandaşların yola çıkmasıyla, İstanbul'daki trafiğin buraya akmaya başlamasıyla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda 17 gemi ile çalışmaktayız. Bayram öncesinde gidiş dönüş 70 TL olan bir kampanyamız vardı. Bu kampanya bayram boyunca da devam edecek. Bu kampanyadan dolayı rağbet gösteren yolcularımız da var. Ayrıca temassız kart kampanyamız da var. Tek geçiş ücreti normalde 45 TL iken temassız kart ile 35 TL'ye yapılmakta. Yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Günde ortalama 10 bin aracın geçiş yapacağını tahmin ediyoruz. Bu sayı daha da artabilir" dedi.

Haberin Devamı

Feribotu tercih edenler Osmangazi Köprüsü'nün çok pahalı olduğunu belirttirken, yollardaki trafik yoğunluğundan yakındı.

Bolu Dağı'nda bayram yoğunluğu

Bolu Dağı Tüneli bölgesinde neden olduğu yoğunluk, gece saatlerine doğru arttı.

Bayram tatili için İstanbul'dan yola çıkarak Ankara yönüne giden tatilciler, TEM yolunun Düzce ve Bolu kesiminde yoğunluğa neden oldu. Gün boyu orta seviyede devam eden yoğunluk, gece yarısına doğru daha da arttı. Özellikle Bolu Dağı Tüneli girişinde ve viyadüklerde yoğunluk üst seviyeye çıktı. Hız sınırının 70 kilometre olduğu tünelde, tünel ile viyadükler arasındaki rampada ve viyadüklerde sürücüler yoğunluk nedeniyle yavaş gitmek zorunda kaldı.

Karayolları ile Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri tünel bölgesinde araç yoğunluğuna karşı önlemlerini artırdı. Karayolları, tünel içinde ve viyadüklerde kaza, araç arızası gibi trafiği olumsuz etkileyecek olaylara anında müdahale için 6 ekip oluşturdu. Ekipler, tünel girişinde hazır bekletildi. Trafik ekipleri de güzergahta önlem aldı. Düzce ve Bolu'da gişelerden çıkan tatilciler, kontrol noktasında durduruldu. Evrakları kontrol edilen sürücüler yavaş gitmleri, kurallara uymaları konusunda uyarıldı.