Gündem İstanbul’un fidelerini kadınlar yetiştiriyor

İstanbul’un fidelerini kadınlar yetiştiriyor

12.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yaklaşık 5 yıldır atıl durumda olan sera alanını yeniden canlandırdı. Tamamı kadın çalışanlardan oluşan serada, üretilen 2.5 milyon fide gelecek günlerde çiftçilere ücretsiz dağıtılacak. Depo alanı hariç, 3 dönümlü kapalı alanda kurulan sera, enerji tasarruflu olmasıyla dikkat çekiyor. Seranın ısıtılması için gereken enerji, atıkların geri dönüşümünden kazanılıyor. Büyükşehir Belediyesi ücretsiz olarak çiftçilere dağıtacağı fideleri kendisi yetiştirmeyi hedefliyor.

İstanbul’un fidelerini kadınlar yetiştiriyor

 

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul

Haberin Devamı

Seranın 3000 metrekarelik bir alan üzerinde kurulduğunu bilgisini paylaşan Sera sorumlusu Ziraat Mühendisi Serap Yıldırım, “Atıl olan bir serayı modernize ederek faal bir hale getirdik. Seramızda biber, salatalık, domates, patlıcan fidelerini yetiştiriyoruz.  İstanbul ve ilçelerinde bulunan çiftçiler için üretim yapıyoruz. İstanbul çiftçilerini tarıma teşvik etmek istiyoruz” dedi. İBB’nin kariyer sayfası sayesinde bu işe başladığını söyleyen 38 yaşındaki Nurten İnce, bir şeyleri üretiyor ve başarıyor olmanın çok güzel olduğunu söyledi.

‘Bitkiler hissediyor’

Serada çalışmanın öncelikle sabır, emek ve çaba istediğini ifade eden Gülay Çağlayan da bu işin sıkılmadan yapılması gerektiğini çünkü “bitkilerin hissettiğini” söyledi.  “Konuşmak gerekiyor onlarla” diyen Çağlayan, “Onlar küçücük bir tohumken büyümesini seyretmek çok güzel bir duygu. Bir de pandemi döneminde burası çok iyi geldi. İyi ki buradayım” dedi. İlk defa bir işte çalıştığını söyleyen 2 çocuk annesi Songül Doğan, “İBB kariyere başvurdum. Bir hafta içerisinde dönüş yapıldı. Daha önce hiçbir yerde çalışmadım. Benim ilk işim. İlk defa da toprak işleriyle uğraşıyorum. Büyüdüklerini görmek çok güzel. Büyük bir emek sarf ediyoruz. Çok mutluyum.”dedi. Serayı ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, “Çiftçilik yapan, tarımla uğraşan, üreten, tezgahta üreten kadınlara minnet duyuyorum. Burada gerçekten kadınlara dönük bu etkinliğimiz, müthiş bir moral kattı bize” ifadelerini kullanmıştı.