Gündem İyi günde, kötü günde Hakkâri’de

İyi günde, kötü günde Hakkâri’de

07.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri’de bir firmayla ortak çalışan Avustralyalı mühendis Pierre Richard, İskoçya’da tanıştığı İngiliz Nicola ile Hakkâri’de evlendi. Yöresel kıyafet giyen çiftin düğünü için 10 koyun kesildi, 300 kilo pirinç tüketildi

İyi günde, kötü günde Hakkâri’de

Avustralyalı mühendis Pierre Richard, 3 yıl önce İskoçya’da tanıştığı İngiliz Nicola ile hayatını Hakkâri’de birleştirdi. Hakkâri geleneklerine göre yapılan düğünde gelin ve damat yöresel kıyafetler giydi. Daha önce kendi geleneklerine göre nişanlanan çift için kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Olgunlar Köyü’nde görkemli bir düğün töreni düzenlendi. Hakkârili işadamı İsmet Ölmez, işlettikleri maden şirketinin ortağı olan Avustralyalı mühendis Pierre’in düğünü için hiçbir masraftan kaçınmadı. Düğünde 10 koyun kesilirken 300 kilo pirinç tüketildi.

‘Halay çekmeyi öğrendim’
Damat günler önceden hazırlıkları yapılan düğün için eşi Nicola’yı İngiltere’den Hakkâri’ye getirdi. Hakkâri geleneklerine göre hazırlıkları yapılan düğünde geline “kiras fistan”, damada ise “şelu şepik” giydirildi. Türk bayrağının da asıldığı düğün alanında Kürtçe müzikler eşliğinde çekilen halaya gencinden yaşlısına tüm köy halkıyla Pierre’in maden ocağında çalışan mesai arkadaşları katıldı. Çift, tercüman aracılığıyla yaptığı açıklamada, Hakkari kültüründen ve geleneklerinden etkilendikleri için düğünlerini Hakkâri’de yapmayı tercih ettiklerini söyledi. Damat Pierre, “Hakkâri’nin gelenek ve göreneklerini çok sevdim. Burada her şey çok güzel. Nişanlımla konuştum, düğünümüzü buranın gelenek ve göreneklerine uygun bir şekilde yapmaya karar verdik. Tüm köy halkı bana destek oldu. Çok mutluyuz. Halay çekmeyi öğrendim. Umarım yakın bir zamanda Kürtçe de öğrenirim” dedi.
Gelin Nicola ise “Rengarenk kıyafetler giymiş insanlar bizim için halay çekiyor. Hakkâri’den çok etkilendim” diye konuştu.

Haberin Devamı

İyi günde, kötü günde Hakkâri’de

Pierre ile Nicola’nın düğünü Hakkari’deki geleneklere sadık kalınarak yapıldı. Düğünde Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. Düğüne Pierre’in mesai arkadaşları da katıldı.