Gündem İzmir’de 100 metre yürüyüşe izin yok

İzmir’de 100 metre yürüyüşe izin yok

24.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

KCK operasyonlarının son dalgasında çok sayıda gazetecinin ve BDP yöneticisinin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla önceki gün BDP İzmir İl Başkanlığı önünde toplanan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyesi grup, burada basın açıklaması düzenleyerek yaşananları kınadı

İzmir’de 100 metre yürüyüşe izin yok

‘Hayatı etkiler’
Daha sonra, BDP İl Başkanlığı’na 100 metre mesafede bulunan Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) destek olmak amacıyla buraya yürümek istedi.
BDP İzmir İl Başkanlığı önünde alınan yoğun güvenlik önlemleri emniyet güçleri grubun yürümesine “güvenlik ve günlük hayatı olumsuz etkileyebileceği” gerekçesiyle izin vermedi.
Bunun üzerine EDP İl Başkanı Arif Ali Cangı ve SDP İl Başkanı Semra Uzunak’ın olay yerinde tuttuğu tutanakta, şiddet içermeyen ve günlük hayatı engelleme belirtisi olmayan faaliyetlerinin engellenerek demokratik haklarının engellendiğini savunuldu. Alanda, basın açıklaması yapan gruptan beş kat daha fazla polisin bulunduğu belirtilen tutanakta, polisin keyfi davranarak seyahat özgürlüklerini engellediği, sorumlular hakkında gerekli yasal sürecin başlatılması talep edildi.