Gündem İzmir’de hedef gençler

İzmir’de hedef gençler

01.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de belediye başkanı adayları, eğitim ve gençlik projeleriyle yarışıyor. Ak Partili Nihat Zeybekçi, kent enstitüleri aracılığıyla gençlere iş bulmayı vadediyor. CHP’li Tunç Soyer ise teknoloji ve gelişim üsleri kurmayı, öğrenci yurtlarının sayısını artırmayı hedefliyor

İzmir’de hedef  gençler

İzmir’de 31 Mart Yerel Seçimleri için yarış hızlandı. Belediye başkanı adaylarının eğitim ve gençlere yönelik projeleri öne çıkıyor. Çünkü şehirde bulunan 8 üniversitede 174 bin 809 öğrenci kayıtlı ve 9 bin 1 akademisyen görev yapıyor. İlkokuldan liseye ise 3 bin 372 okulda 699 bin 671 öğrenci ve 50 bin 523 öğretmen bulunuyor.

Haberin Devamı

İzmir’de Cumhur İttifakı’nın adayı Ak Partili Nihat Zeybekçi, Millet İttifakı’nın adayı ise Cumhuriyet Halk Partili Tunç Soyer. Başkan adaylarının aileleriyle birlikte büyük bir seçmen kitlesine hitap eden eğitim, gençlik ve çocuk projeleri şöyle:

İzmir’de hedef  gençler
İş odaklı projeler

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Nihat Zeybekçi:

- Proje bazlı yatırım teşvik sistemi kanunları aracılığıyla İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsü’nde Bilim, Teknoloji ve Yazılım Vadisi kurulacak.

- Geleceğin sanatçılarını keşfedip, kültür-sanat dünyasına kazandırmak amacıyla kurulacak İzmir Şehir Konservatuvarı tüm İzmirlilere hizmet verecek.

- Kent Enstitüleri sayesinde, nitelikli gençler yetiştirilerek iş sahibi yapılacak. Gençlerin böylece sağlık, turizm ve hizmet sektörlerinin lokomotifi olması sağlanacak. İş arayanlar ile eleman arayanlar bu enstitüler sayesinde buluşacak. Bu enstitülerde yetişecek gençlerin hayatın her alanında donanımlı, dil bilen, bilgi sahibi bireyler olarak toplumdaki yerlerini alması hedefleniyor.

Haberin Devamı

- Üniversitelilerin ihtiyaçları belediye tarafından karşılanırken, belediyenin gerekli teknolojik ihtiyaçları da üniversitelerin desteğiyle sağlanacak. Üniversite gençliğine ders çalışabilmeleri için etüt, sınırsız internet hizmeti veren kütüphaneler gibi mekânlar yaratılarak destek olunacak.

- Üniversitelerde, belediyelere uzman elemanlar sağlayacak bölümlerin açılmasına ön ayak olunacak. Belediye, öğrencilere çamaşırhaneler ve özel ihtiyaçlar, öğrenci dostu ulaşım ve kültürel faaliyetlerde de özel imkânlar tanıyacak.

- İzmir’de her 25 bin kişilik nüfusa 1 adet kapalı spor salonu olan bir gençlik merkezi, her 50 bin nüfusa da 1 adet kapalı spor salonu ve 1 adet kapalı yüzme havuzu yapılacak. Ayrıca İzmir merkezinde içinde olimpik yüzme havuzu, spor salonu ve kültür merkezlerini de barındıran 10 Gençlik Merkezi kente kazandırılacak.

- İzmir içindeki devlet okullarına, kültür sanat ve spor etkinliklerinde aktif olarak yer alabilmeleri için ihtiyaç duyduğu malzemelerin sağlanması konusunda destek olunacak. Okul binalarının bakımı, tamiri, okul bahçelerinin peyzajı gibi konularda da okullarla ortak çalışmalar yapılacak.

Haberin Devamı

İzmir’de hedef  gençler
Çocuk köyleri açacak

CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Tunç Soyer:

- Kapalı alanlara alternatif olarak, çocuk ve gençlerin İzmir’in hayatına, kırsal ve doğal yaşamına karışması için imkân tanınacak. Çocuk köyleri kurulacak.

- İzmir Kültürü ve Ekolojik Çocuk Aktivite Merkezleri kurulacak.

- Çocuk Belediyesi ve Gençlik Meclisi hayata geçirilecek.

- 20 Masal Evi açılacak.

- Eğitim öğretim yılı başında ihtiyaç sahibi ailelere eğitim -öğretim yardımı yapılacak.

- Başarılı öğrencilere dolaylı ve doğrudan teşviklerle destekler verilecek.

- Öğrenci yurtları açılacak.

- Girişim ve iş geliştirme merkezlerinin sayısı artırılacak.

- Teknoloji ve iletişim üsleri kurulacak.

- Gençleri sosyal projelere entegre edecek teşvik ve destekler verilecek.

- Kültürpark Gençlik Festivali düzenlenecek.

- 1-5 yaşları arasındaki çocukların evlerine ayda bir, 8 litre ücretsiz süt götürülen “Süt Kuzusu” projesi büyütülecek.

Yazarlar