Gündem Deprem mi oldu? (19 Şubat) Manisa'da son dakika deprem haberi: İzmir ve Bursa sallandı: AFAD Son depremler haritası

Deprem mi oldu? (19 Şubat) Manisa'da son dakika deprem haberi: İzmir ve Bursa sallandı: AFAD Son depremler haritası

19.02.2020 - 01:35 | Son Güncellenme:

Türkiye'de son olarak Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana gelmesinin ardından gece saatlerinde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre deprem, dün akşam saat 00:23’de Kırkağaç ilçesinde meydana geldi. 4,2 büyüklüğündeki sarsıntı sonrası gözler AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler haritasına çevrildi. İşte son dakika depremler listesi...

Deprem mi oldu (19 Şubat) Manisada son dakika deprem haberi: İzmir ve Bursa sallandı: AFAD Son depremler haritası

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde dün akşam saat 19.09’da yerin 12.2 km derinliğinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana gelen deprem sonrası bu gece de 00:23'de 4.2 şiddetinde bir deprem daha yaşandı. Deprem İzmir, Bursa ve hatta İstanbul gibi çevre illerde de hissedildi. Türkiye'nin oldukça merak ettiği deprem haberi sonrası gözler son depremler listesine çevrildi. İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden gelen son dakika depremler haritası...

MANİSA BİR KEZ DAHA SALLANDI (19 ŞUBAT ÇARŞAMBA)

Kandilli Rasathanesi'nde yer alan bilgilere göre Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 00.23'te 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem çevre illerden hissedildi. Bir dakika sonra 3.1 şiddetinde artçı bir deprem daha meydana geldi.

MANİSA 4.9 İLE KORKUTTU! (18 ŞUBAT SALI)


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Manisa'da 4.9 büyüklüğünde bir deprem kaydetti. Deprem İzmir'de de hissedildi. Saat 19.15'de meydana gelen depremin merkez üssü Manisa Kırkağaç olarak belirlendi. Depremin derinliği ise 12 kilometre olarak ölçüldü.

Haberin Devamı

SON DEPREMLER NERELERDE OLDU? 

 

Deprem mi oldu (19 Şubat) Manisada son dakika deprem haberi: İzmir ve Bursa sallandı: AFAD Son depremler haritası

DEPREM NERELERDE OLUŞUR?

Deprem herhangi bir yerde ve herhangi bir zamanda oluşabilir. Genel olarak depremlerin kabuğu oluşturan levhaların sınırlarında oluştuğu söylenebilir. Dünyanın çeşitli yerlerinde benzer nitelikte depremlerin tekrarlandığı gözlenmiştir ve bu kesiler hep levha sınırlarıdır. Depremlerin yoğun olarak gözlendiği bölgeler yeryüzünde üç ana kuşak oluşturur.

1. Kuşak (Pasifik Deprem Kuşağı): Şili'den kuzeye doğru Güney Amerika kıyıları, Orta Amerika, Meksika, ABD'nin batı kıyıları ve Alaska'nın güneyinden Aleutian Adaları, Japonya, Filipinler, Yeni Gine, Güney Pasifik Adaları ve Yeni Zelanda'yı içine alan en büyük deprem kuşağıdır. Yeryüzündeki büyük depremleri %81'i bu kuşak üzeride gerçekleşir.

Haberin Devamı

2. Kuşak (Alpine): Endonezyadan (Java-Sumatra) başlayıp Himalayalar ve Akdeniz üzerinden Atlantik okyanusuna ulaşan kuşaktır. Yeryüzündeki büyük depremlerin %17'si bu kuşakta oluşur.

3. Kuşak (Atlantik): Bu kuşak Atlantik Okyanusu ortasında yer alan levha sınırı (Atlantik Okyanus Sırtı) boyunca uzanır.