Gündem İzmir'de pitbull dehşeti

İzmir'de pitbull dehşeti

14.10.2012 - 14:12 | Son Güncellenme:

İZMİR'in Balçova İlçesi'nde, arkadaşları ile okul bahçesinde futbol oynarken tasmasız olarak gezdirilen pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Tolga Demirayak vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hastanede tedavisi yapılan küçük çocuk taburcu edilirken, köpeği gezdiren iki kardeş, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Yaralanan Demirayak'ın ailesi, köpeğin de sahiplerine teslim edildiğini öğrenince tepki gösterdi.

İzmirde pitbull dehşeti

Evleri ile annesinin işlettiği antika müzik aletleri satışı yapılan işyerinin karşısında güvenle oynadığını sanan Fatih Koleji Ortaokulu 1'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Tolga Demirayak ile 7 arkadaşı yaşadıkları pitbull saldırısı ile şoke oldu. 8 arkadaş, dün (cumartesi) öğlende, Onur Mahallesi Eren Sokak üzerindeki Balçova Anadolu Lisesi'nin bahçesinde futbol oynamaya başladı. Bu sırada T.G. (Tuğrul Gündüz) (15) ile kardeşi T.G. (Tahir Gündüz) (14) babası M.U.G.'nin (Mehmet Uğur Gündüz) sahibi olduğu `Ares'isimli pitbull cinsi köpek ile okulun bahçesine geldi. Tasması takılı olmayan köpeği bahçede gezerken gören diğer çocuklar, korkup, okulun duvarının üzerine çıktı.

UCUZ KURTULDU

Haberin Devamı

İddiaya göre iki kardeşin, köpeğin saldırmayacağı konusundaki sözleri üzerine Tolga Demirayak, duvardan indi. Demirayak'ın aşağı inmesiyle birlikte üzerine atlayan pitbull, önce sağ bacağından, ardından sağ elinden, son alarak da göğsünden ısırdı. Bunun üzerine iki kardeş sahibi oldukları köpeğin üzerine atılıp uzaklaştırdı. Şoke olan Demirayak, arkadaşlarının da yardımıyla okulun karşısında bulunan annesi Burçin Demirayak'ın (35) işyerine gitti. Küçük çocuğu, annesi otomobiliyle Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. Burada yapılan tedavisinin ardından Demirayak, taburcu edildi. Köpeğin Demirayak'ı boğazından ısırmamasının büyük bir şans olduğu belirtildi. Yaşadığı korku dolu dakikaları anlatan Tolga Demiray, "Bir anda saldırdı. Üzerime çıkıp ısırmaya başladı. Bir süre boğuştuktan sonra sahipleri üzerimden aldı. Üstümün kan içinde kaldığını görünce çok korktum" dedi.

AİLEYE TESLİM EDİLMESİNİ TEPKİ

Haberin Devamı

Olayın ardından pitbull ile sahibi olan iki kardeş polis tarafından Salih İşgören Polis Merkezi'ne götürüldü. Burada çocuk polisince ifadeleri alınan iki kardeş, serbest bırakıldı. Çocukların ifadelerinin ardından "Ares" isimli köpek de savcılık talimatı doğrultusunda kendilerine teslim edildi. Saldırgan köpeğin sahibine teslim edildiğini öğrenen Demirayak'ın ailesi, şaşkınlık yaşadı. Demirayak ailesi, "Allah çocuğumuzu bize bağışladı. Daha büyük felaketle karşı karşıya gelebilirdik. Tehlikeli bir köpeği insan evde neden besler, anlamıyorum. Dışarıda nasıl serbest halde bırakırlar? Bugün biz bu tehlikeyi ucuz atlattık, başkasının çocuğu yarın ölebilir. En kısa zamanda önlem alınması gerekir" dedi.

`Ares' isimli pitbul cinsi köpeğin aşı belgesini gösteren, kuduz aşısının yapılmadığını ileri süren Demirayak ailesi, tepki gösterdi. Küçük çocuğun kuduz aşısı olmaya başladığı belirtildi. Ailenin bu iddiasını emniyet yetkilileri, köpeğin aşılarının tam olduğunu belirterek reddetti.

Öte yandan, pitbull'a verilen ismin Yunan mitolojisindeki savaş tanrısı `Ares'in ismi olması dikkat çekti.

Yazarlar