Gündem James Bond, İstanbul'u trafiğe kapatıyor

James Bond, İstanbul'u trafiğe kapatıyor

12.04.2012 - 13:15 | Son Güncellenme:

Dünyanın en uzun soluklu seri filmi James Bond'un İstanbul’da yapılacak çekimleri için Eminönü Meydanı dört gün olmak üzere 14 Nisan - 05 Mayıs tarihleri arasında bazı caddeler ise farklı günlerde araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

James Bond, İstanbulu trafiğe kapatıyor

007 James Bond serisinin son filmi 'Skyfall'ın çekimleri Adana'nın ardından şimdi de İstanbul'da devam edecek. Çekimler nedeniyle Eminönü Meydanı dört gün ve bazı caddeler farklı günlerde kapalı olacak.

Haberin Devamı

Yeni James Bond filminin İstanbul’da yapılacak çekimleri için, çalışma güzergâhlarında uygun çalışma ortamının oluşturulması ve araç ve yaya trafiğinin kontrol altına alınması amacıyla bazı yollar trafiğe kapanacak.


Yaklaşık 500 figüran 100 dublörün görev yapacağı filmin çekimleri ağırlıklı olarak Eminönü bölgesinde gerçekleşecek.

Başrolünü Daniel Craig’in oynadığı James Bond ‘Skyfall’ için Eminönü Meydanı, Mısır Çarşısı önü ve çevresi pazar alanına dönüştürülecek. Burada motosiklet kovalama sahneleri, araç patlatma sahneleri gibi aksiyon dozu yüksek sahneler çekilecek. Çekimler süresince Bankacılar Caddesi, Sultanhamam Caddesi, Büyük Postane Caddesi, Arpacılar Caddesi belirli günlerde Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla trafiğe kapatılacak.

Haberin Devamı

Çekimlerin devam edeceği üç hafta boyunca Mısır Çarşısı’nda ve girişlerinde herhangi bir kapatma olmayacak. Yerli ve yabancı ziyaretçiler Mısır Çarşısı’nı çekimler boyunca gezebilecek.