Gündem Jandarma'dan son dakika baskını

Jandarma'dan son dakika baskını

31.12.2017 - 22:40 | Son Güncellenme:

İSTANBUL da yeni yıl kutlamalarına 24 saat kala İl Jandarma ekipleri, halkın sağlığını tehlikeye sokacak şekilde kaçak içki imalatı yapıldığını tespit ettiği Çatalca da bir imalathaneye baskın düzenledi.

Jandarmadan son dakika baskını

Baskında 1 tona yakın sahte şarap, 250 litre sahte rakı ile birlikte kaçak içki imalatında kullanılan düzenek, kapaklama makinesi, filtre makinesi, satışa hazır dolu şarap şişeleri ile birlikte çok sayıda boş şişe ve malzeme ele geçirildi.

Haberin Devamı

ADRESE SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ULAŞILDI

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çatalca ilçesinde kaçak olarak içki üretildiği ve bunun da yılbaşı gecesi piyasaya sürüleceği istihbaratını aldı. Alınan istihbarat üzerine ismi belirtilen şüphelinin ve eşinin sosyal medya hesaplarını takibe alan jandarma ekipleri söz konusu şüphelinin Çatalca Subaşı Mahallesinden paylaşımlar yaptığını belirlemesi üzerine içki imalatı yapılan adrese dün akşam saatlerinde baskın düzenledi.

ÜZÜM BASKI MAKİNESİ VE DÜZENEK

Baskında, piyasaya sürülmek üzere yaklaşık 1 tona yakın sahte şarap, 250 litre sahte sahte rakı ile birlikte kaçak içki imalatında kullanılan düzenek ve üzüm baskı makinesi, kapaklama makinesi, filtre makinesi, 250 adet satışa hazır dolu şarap şişesi, 485 adet doluma hazır boş şişe ile birlikte sahte içki yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirdi.

Haberin Devamı

ÇÖPTEN TOPLAYIP YIKAMADAN DOLDURMUŞ

Baskında imalathanenin sahibi ve kaçak içki üretimi yaptığı belirlenen R.T isimli şahsı suçüstü yakalayarak gözaltına alan ekipler, R.T.nin piyasadaki kullanılmış içki şişelerini kurduğu bir ekiple toplayarak hiçbir işleme tabi tutmadan tekrar sahte içki doldurduğunu ve elinde bulunan kapaklama makinesi ile şişeleri kullanılmamış gibi göstermek için yeni kapak taktığını tespit etti.Kaçak içki imalathanesindeki malzemelere el koyan jandarma ekipleri, sahte içkilerin ve imalathanenin sahibi olarak gözaltına aldığı R.T. ye adli ve idari işlem başlattı..