Gündem Kabine toplantısı başladı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman açıklama yapacak?

Kabine toplantısı başladı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman açıklama yapacak?

21.09.2020 - 15:18 | Son Güncellenme:

Kabine toplantısı bugün gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısından çıkacak kararlar gündemde merak konusu. Peki kabine toplantısı kararları nedir? İşte ayrıntılar...

Kabine toplantısı başladı mı Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman açıklama yapacak

Bugünkü kabine toplantısına gözler çevrildi. Kabine toplantısının gündeminde koronavirüs ile mücadele ve yeni tedbirlerle ilgili detaylar yer alacak. Kabine toplantısının başlamasıyla birlikte çıkacak kararlar merak edilme başlandı. Peki 20 Eylül kabine toplantısı kararları nedir? Yeni koronavirüs tedbirleri olacak mı?

Haberin Devamı

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı saat 15.10'da başladı. Kritik kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basın mensuplarına açıklama yapması bekleniyor.

YENİ KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ OLACAK MI?

Toplantının en önemli başlığı son dönemde vaka ve ölüm oranında artış yaşanan koronavirüsle mücadele ve yeni tedbirler olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs süreci, vaka sayılarındaki artışın nedenleri, tedavi süreçleri ve aşı çalışmalarıyla ilgili brifing verecek.

Toplantıda maske-mesafe kuralına uymayanların yanı sıra karantinayı ihlal edenlerle ilgili daha sıkı tedbirlerin uygulanması için kararlar alınabileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Bilim Kurulu’nun tavsiyelerinin ele alınacağı toplantıda vaka sayılarında artış olan ve önlemlere uymayan il ve ilçelere yönelik yeni kısıtlamalar gündeme gelebilecek.

AVM, pazar yeri, park gibi kapalı ve kalabalık yerlerde önlemlerin sıkılaştırılması ya da kısıtlamalar getirilmesi de masadaki en önemli başlıklar arasında.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da bugün okullarda dar kapsamlı başlatılacak eğitim süreci ve alınan tedbirlerle ilgili bilgileri kabineye anlatacak.

Öte yandan tedavisi evlerde yapılacak koronavirüs hastalarına kırmızı, temaslılarına ise mavi renkli tek kullanımlık bileklik takılması uygulamasının yaygınlaşması gündemde. Bu bilekliklerin çıkarılmasının cezai yaptırımı olacak.