Gündem Kaçan kurbanlıklar onlara emanet

Kaçan kurbanlıklar onlara emanet

19.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kurban Bayramı’nda kaçabilecek kurbanlıkların kolayca yakalanması için veteriner hekimler koordinasyonundan oluşan personelinden “Boğa Yakalama Timi” kurdu.

Kaçan kurbanlıklar onlara emanet

 

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - 5 Temmuz’da göreve başlayan tim, 18 kişiden oluşuyor. İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü Veteriner Başhekim Ahmet Ali Yağcı, bayram öncesi ve süresince kurbanlık hayvanları kaçan vatandaşların “Alo 153”ü araması durumunda iki kişilik ekibin en kısa sürede olay yerine ulaşacağını söyledi. Yağcı, “Uzun yıllardır Kurban Bayramı öncesinde boğa yakalama timlerimiz teknik ve donanımsal olarak hazırlıklarına başlıyor. İl Kurban Komisyonu tarafından belirlenen tarih itibariyle kurbanlıklar giriş yaptığı andan itibaren bizim yakalama timlerimiz aktif hale geliyor. 5 Temmuz tarihi itibariyle Avrupa ve Anadolu yakasında olmak üzere toplamda 9 tane boğa yakalama timimiz var. İkişer kişiden oluşuyor. Toplamda 18 personelimizle hizmet veriyoruz. Personelimiz, İSMEK tarafından başıboş hayvanlara yaklaşım ve müdahale teknikleri adı altında eğitimler aldı” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Boğayı kızdırmayın’

Tecrübesi ve ekipmanları olmayan vatandaşların kaçan kurbanlıkları yakalamaya çalışmaması uyarısında bulunan başhekim Yağcı, “Hayvanı kovalayarak yormaya çalışmak daha fazla agresif olmasına neden oluyor. Kurbanlık kaçtığı an bizden destek talep etsinler. Çünkü kızmış bir boğa işimizi daha da zorlaştırıyor” dedi.

Kaçan kurbanları motosiklet ile takip edip yakalanmasını sağlayan Erdal Balcı ise, “Vatandaşlarımız çok memnun. Kurbanlık kaçınca hemen ihbarda bulunsunlar. Yoksa aşırı sinirlenen boğa, araçlara, insanlara zarar verebiliyor” ifadelerini kullandı.