Gündem ‘Kaçarlar’ çetesi bu kez kaçamadı

‘Kaçarlar’ çetesi bu kez kaçamadı

13.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başkentte, doğu illerinden getirdikleri uyuşturucu ve silahları, aş evi görüntüsünde işlettikleri ve yoksul vatandaşlara yemek dağıtımı yaptıkları kafede sattıkları tespit edilen “Kaçarlar” suç örgütüne yönelik operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Birçok iş yeri kurşunlama ve yaralama olayına karıştıkları belirlenen şüphelilerin polis takibine yakalanmamak için ise kiralık araç ya da ikiz plakalı araç kullandıkları öğrenildi.

‘Kaçarlar’ çetesi bu kez kaçamadı

Polis ekipleri, Ankara genelinde faaliyet gösteren ve kendilerini “Kaçarlar” olarak tanıtan organize suç örgütünü takibe alındı. Yapılan çalışmalar sonucunda liderliğini Y.K.’nın, yöneticiliğini C.Y.’nin yaptığı suç şebekesinin Keçiören başta olmak üzere il genelinde uyuşturucu ve silah ticareti yaptığı tespit edildi. Aylar süren teknik ve fizik takip sonunda polis dün sabah erken saatlerde operasyon  düzenledi.

Haberin Devamı

25 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonla, cezaevinde bulunanlardan üçü dahil 20 kişilik örgütün 15 üyesi gözaltına alındı. Firari iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Şüphelilerin, doğu illerinden getirdikleri uyuşturucu ve silahları dikkat çekmemek adına aş evi görüntüsünde işlettikleri kafede sattıkları tespit edildi. Burayı örgütün merkezi haline getirdikleri belirlenen şüphelilerin, polis takibine takılmamak için yasa dışı faaliyetlerde kendi araç kiralama şirketindeki kiralık araçlar ile ikiz plakalı araçları kullandıkları öğrenildi.