Gündem KADES uygulamasına uluslararası ödül

KADES uygulamasına uluslararası ödül

22.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen ve kadına yönelik şiddetle mücadeleye katkı sağlayan KADES mobil uygulaması, uluslararası alanda dikkati çekti. Akdeniz Parlamenterler Asamblesi, Paris’teki 15. Genel Kurulu  Toplantısında, “Kovid-19 salgınında ulusal yardım hatları ve akıllı telefon uygulamalarıyla aile içi şiddetle mücadele” kapsamında KADES’i ödüle layık gördü. KADES’in ödülü, 18 Kasım’da Roma’da, İtalyan Parlamentosu’nda düzenlenecek törenle verilecek.

KADES uygulamasına uluslararası ödül

 

Mobil uygulama KADES, 2018’den bu yana 2 milyon 659 bin 12 kişi tarafından yüklendi. Emniyet ve jandarma ekipleri, bugüne kadar KADES üzerinden yapılan 215 bin 387 ihbara müdahale etti. Anında ihbar bölgelerine yönlendirilen ekipler, aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının engellenmesini sağladı.

Haberin Devamı

Öte yandan aile içi ve kadına yönelik şiddet geçmişi veya şiddet uygulama ihtimali yüksek kişilerin takibinin sağlanması amacıyla oluşturulan Elektronik Kelepçe İzleme Merkezi’nde ise bugüne kadar 667 olayın takibi yapıldı. 425 kişinin elektronik kelepçe ile izlenmesi tamamlanırken 242 kişinin ise takibine devam ediliyor.

Yazarlar