Gündem Kadınların gücü

Kadınların gücü

09.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) hem 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hem de Jandarma teşkilatının kuruluşunun 180. yılı nedeniyle nefes kesen bir gösteri yaptı.

Kadınların gücü

JÖAK’da görevli kadın astsubaylar Üstçavuş Süheyla Acar, Üstçavuş Songül Karapınar, Üstçavuş Ayşe Karakaş ve Kıdemli Çavuş Duygu Örkmez, 65 metre yükseklikteki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden tam silah donanımlı olarak halatlarla indi. Kadın jandarma komandolar nefes kesen gösterilerini katledilen Özgecan Aslan ve Aybüke Yalçın’a ithaf etti.

Haberin Devamı

Anneler karşıladı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne asılan 8 Mart temalı pankartın yanından denize inen kadın astsubaylar, Sahil Güvenlik Komutanlığı botları tarafından karaya çıkarıldı. Dağcılık ve silah donanımlarıyla dikkat çeken kadın astsubayları, sahilde meslektaşları ve şehit anneleri karanfillerle karşıladı. Daha sonra Ortaköy meydanında jandarmanın operasyonlarda kullandığı silah ve araçlar tanıtıldı. Öğretmen Aybüke Yalçın, Batman Kozluk’ta 2017’de terörist saldırısında şehit olmuştu. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ise 2015’te Mersin Tarsus’ta bindiği minibüste katledilmişti.

‘Gururluyuz’

Jandarma Kıdemli Çavuş Duygu Örkmez, “Kadınların gücünü göstermek ve kadına yönelik şiddete karşı mesaj vermek için bu programı gerçekleştirdik. Özgecan Aslan başta olmak üzere tüm şiddet mağdurlarını anıyoruz” dedi. Üstçavuş Songül Karapınar, “Kadın güçlü olursa toplum güçlü olur” diye konuştu. Jandarma Üstçavuş Süheyla Acar, “Bir anne ve bir jandarma olarak 8 Mart’ta bu etkinliği yapmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kadınların gücü