Gündem Kalahari Çölü’nde Türk komandosu rüzgârları

Kalahari Çölü’nde Türk komandosu rüzgârları

09.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın en gözde birliklerinden olan SAT’ta (Sualtı Taarruz Komandosu) görevli Yüzbaşı Mahmut Yavuz, Güney Afrika Cumhuriyeti’ndeki Kalahari Çölü’nde gerçekleşen maratonda ikinci oldu.

Kalahari Çölü’nde Türk komandosu rüzgârları

Uzun mesafe doğa maratonlarının dünyadaki en çok tanınan isimlerinden olan SAT komandosu Yüzbaşı Mahmut Yavuz, geçtiğimiz hafta Güney Afrika’nın Kalahari Çölü’nde yarıştı. Geçtiğimiz yıl birincisi olduğu Kalahari Augrabies Extreme Maratonu’nda 20 ülkeden 70 sporcu ile yarışan Yavuz bu kez ikinci oldu. Katıldığı tüm doğa maratonlarında madalya almasına kesin gözüyle bakılan başarılı sporcu Mahmut Yavuz, 7 gün boyunca koştu.

Haberin Devamı

47 derecede çölü geçti

6 etap ve 252 km olarak hesaplanan maraton 47 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle 160 km’ye indirildi. İlk gün 25 km, ikinci gün 35 km, üçüncü gün 40 km ve dördüncü gün 20 km koşan Yavuz en çok aşırı sıcaklar ve çöl kumu ile mücadele etti. Daha sonra 48 km ve 12 km koşan Yavuz, İngiliz Nathan Montague’nin arkasından ikinciliği göğüsledi. Güney Afrikalı Hyltonn Dunn’un 88 dakika önünde yarışı bitiren Yavuz, sırt çantasında taşıdığı Türk bayrağını çıkartarak öptü. 16 sporcunun aşırı sıcaklardan dolayı yarıştan çekildiği öğrenildi. Mahmut Yavuz; “Türk bayrağını çöl sıcağında 180 km boyunca sırtımda taşımak bana gurur verdi. Bu kadar sıcağa hazırlıklı değildim ama bitiş çizgisine kırmızı beyaz bayrağımızla girmek yorgunluğumu ve döktüğüm teri unutturdu. Hem deniz kuvvetlerini hem de ülkemizi temsil etmek onur veriyor” dedi. Aynı yarışa katılan ikinci Türk olan Bakiye Duran’da kadınlarda beşinci olarak ülkemizin bayrağını Yavuz’la birlikte dalgalandırdı.

Haberin Devamı

Ceren için koştu
Deniz piyade yüzbaşı Mahmut Yavuz, Temmuz ayında Runfire Cappadocia Ultra Maratonu’nda doğuştan skolyoz hastası 11 yaşındaki Ceren Yazıcı için koşmuştu. 256 km’lik yarışı birinci bitiren Yüzbaşı Yavuz, İstanbul Emsey Hastanesi’nde tedavisi süren Ceren için 13 bin TL toplamıştı. Yüzbaşı Yavuz sayesinde ameliyat olan Ceren’in ihtiyaçlarını karşılayacak kadar iyileşebileceği öğrenildi.