Gündem ‘Kapılar bütün avukatlara açıldı’

‘Kapılar bütün avukatlara açıldı’

12.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, yeni dönemin yeni anlayışla başlayacağını belirterek, "Bugün itibarıyla TBB'nin kapıları bütün avukatlara açılmıştır. Bugün itibarıyla TBB'de avukatlara kısıtlı alanlar artık kaldırılmıştır" dedi.

‘Kapılar bütün avukatlara açıldı’

ANKARA Milliyet - TBB Başkanlığı'na seçilen Sağkan ve Yönetim Kurulu üyeleri dün Anıtkabir'i ziyaret etti. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Sağkan, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Sağkan, deftere, "Kişiye, zümreye, şanslı bir azınlığa ya da bir ailenin lütfuna terk edilmeyen ve mavi gözlü bir çocuktan dünyanın hakları gasbedilmiş tüm halklarına umut olan bir lideri çıkaran Cumhuriyet'in karış karış her toprağı senin eserindir. Bizimse bu kazanımları kaybetmeye tahammülümüz yoktur" yazdı.

Haberin Devamı

Anıtkabir sonrası TBB Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde devir teslim töreni yapıldı. Törene, eski TBB Başkanı Metin Feyzioğlu katılmadı. Sağkan’a da cübbesini eski TBB Başkan Yardımcısı avukat Hüseyin Özbek giydirdi.  Burada konuşan Sağkan, "Bugün itibarıyla TBB'nin kapıları bütün avukatlara açılmıştır. Bugün itibarıyla TBBde avukatlara kısıtlı alanlar artık kaldırılmıştır. Artık Türkiye'deki tüm avukatlar TBB'ye girerken, duyarlı kapılardan, x-Ray cihazlarından geçmek zorunda kalmayacaklardır. Bu ülkede hiçbir avukat, hiçbir baro yalnız; hiçbir yurttaş savunmasız kalmayacak" ifadelerini kullandı.